Recept

domácí žužu

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojnet
Čas prípravy5 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas5 minút

Ingredience

2polévkové lžíceželatina bez příchuti
1šálekpískového cukru
1šálekkukuřičného sirupu
1špetkasoli
2polévkové lžícevanil.extraktu
 kusvoda
 kuscukr moučka

Inštrukce

1 ŠÁLEK = 250 ml Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát. Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem. Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupňů celsia (tuhne), ihned odstraňte z tepla. Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt (není nutný). Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost. Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc. Potom stačí nakrájet. Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.
Recepty: 

Komentáře

Tak to by možná šlo použít jako základ na povahovku a přímo zapracovat se sušeným mlíkem aniž by se hmota nechávala ztuhnout

angi a už jsi to vyzkoušela?

Jani jsem ostuda,nezkoušela.Já s tou hmotou vůbec nedělám,jen vím jek děvčata schánějí bílé marschmallow,tak jsem jim to chtěla ulehčit...i finančně.

Ja uz jsem nad tim parkrat premyslela, tak asi neodolam a testnu to. Mam teda svuj recept s pouzitim bilku ve vodni lazni vyslehanych na snih. Jestli se pochlapim a testnu to, urcite dam vedet.

Tak to chvíli trvalo, ale vyzkoušela jsem to. Zatím teda potahovka odpočívá, takže ještě nevím, jak se s ni navztekám, ale jinak je to v podstatě totéž. Jediná věc je, že během výroby ta hmota vychladne, není tak tekutá jako když se rozpouští marshmallows. Ale neřekla bych, že je to na škodu věci, výsledná potahovka vypadá úplně normálně. A náklady na ní cca 40 korun, takže jí asi miluju.

Jéé tak to jsem ráda,používám jen ml.a pravý marcipán a kolikrát jsem tady četla jak špatně se shání čisté marshmallows,tak jak jsem našla receptík hned sem šel.To jsem moc ráda,že to někomu pomohlo.

Back to Top