Recept

čistě bílý marcipán z marschmallow

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy10 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas10 minút

Ingredience

Inštrukce

Nevím, jestli tady ten recept už někde není, takže se dopředu omlouvám, pukud se budu opakovat... Konkrétní dávky psát nebudu, každý si určí množství sám, dle potřeby. 1x JOJO bonbony (růžovo-bílé) - odřezat růžovou část 1 sušené kokosové mléko 1 balíček mletého cukru 1 lžíce vody Sušené mléko a mletý cukr, samozřejmě ne celé balení - přisypáváte dle potřeby do rozpustěných půlek JOJA (rozpuštěno se lžící vody v mikrovlnce).Já na jeden balíček bílých JOJO půlek dala cca 4 vrchovaté lžíce suš.mléka a cukru. Vznikne krásně bílá hmota.

Komentáře

děkuji za receptík, už mám opsáno.Jana

Mám takový dotázek je tu nutný to kokosový mlíko nebo jde použít i normální polotučný sušák

obyčejné suš. mléko jde samozřejmě použít taky, ale už to nebude sněhově bílé, ale nažloutlé...

Hmota je super, jen musím vychytat lepivost. Víc mi teda ale chutnala ta z růžové, kde jsem měla sušené mléko. Musím sehnat to kokosové a uvidím jak s tou bílou. Protože jen s cukrem mi to nechutnalo. Ale super se z ní dělaly růže Úsmev

No jo, ta lepivost :-(, já to dělám vždycky od oka, prostě přisypávám stejné množství cukru a toho mléka (bacha na ředění vodou). Mléko jsem sehnala ve zdravé výživě za 51,-, tzn., že je levnější jak klasické sušené (a to bydlím v malém městečku, takže se dá sehnat prakticky kdekoliv). A chuť je opravdu výborná, v kombinaci s odlehčeným krémem z vaječného likéru (dle jedné z dortařinek tady), chutná podobně jako punčový řez. Taky jsem koukala, že jedna paní tady dělá ten samý recept, ale bez mléka - nezkoušela jsem, ale na mě už by to bylo příliš sladké (jojo a samý cukr...).

no to je sladký jak cecek :-)brr, právě ten bílý jsem zkoušela podle ní. No jak jsem se dívala na to mléko, tak to je cenově jak sojové, ale to mi příjde taky nažloutlé, když se spojí s vodou, než se úplně rozpustí. ale do marcipánu jsem ho teda ještě nezkoušela, je takové kupičkové jak to z polmarkusu:-( Dík za info.

Ahoj.
Prosím jen o radu - ty bonbony můžu rozpustit i v kastrůlku??? Nemám totiž mikrovlnku (zavrhla jsem ji už před několika lety...) tak jestli to jde i normálně a jestli té vody stejně??? Děkuji Lucka

Ahoj Luci, myslím, že to půjde taky (ale nezkoušela jsem) - dělala bych to asi raději nad parou, aby se bonbony "nepřiškvařily"), jo a kastrůlek vytři olejem, protože hmota je hodně lepivá. Na jeden sáček bonbonů bych dala dvě lžíce vody (vody raději míň).

Moc díky za odpověď. Určitě vyzkouším. Jen ještě - kolik z toho jednoho pytlíku asi je hmoty potom??? Přijde mi že když to okrájím tak toho bude hrstička... ale ono je to asi místo toho sirupu co je třeba u mléčného marcipánu, že???

množství (bílé půlky z jednoho balení) stačí na dort o průměru 20cm, celé balení (i růžové půlky) pak bohatě stačí na dort o průměru 26cm a ještě Ti zbude na ozdoby... :-)))

Super, díky moc, určitě vyzkouším !!!

Back to Top