Téma diskuse

Potažení dortu marcipánem.

Zdravím všechny holky šikulky.Díky těmto stránkám na kterých máte nádherné dobroty se pokusím o můj první dort dceři k narozeninám. Prosím poraďte, jsem začátečnice.....jak mám potáhnout kulatý dort o průměru 28 cm marcipánem, aby mi nepopraskal a jak má být asi hrubý marcipán. Moc děkuji všem za odpovědi.Romana

To je těžká rada - chce to mít v ruce, v tomto případě trénink dělá mistra...Mracipán, pokud děláš domácí, musí být dost pružný na to, aby v ohybech nevznikly praskliny a aby místo hladkého potažení nebyly faldíky. Možná bude lepší vzít si kousek a potáhnout - já nevím nějakou plastovou krabičku - jen tak zkusmo. Já potahuju téměř výhradně domácím marcipánem a tloušťku mám tak asi 2-3 mm. Jinak videa, jak potáhnout dort jsou tady http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=288 - to je asi nejlepší před tím vidět.

Tady je spoustu videi o potažení dortu tak se jukni http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related at se dáří ÚsmevKvietokKvietok

Moc děkuji, dnes se do toho pustím. Úsmev Pak dám vědět jak se povedl.

Povedlo se nakonec? Určitě jo. Nejlepší je pokus omyl. U nás se snědly první dva dorty jen tak nedodělané.Potažení se moc nepovedlo:)
Chce to zkoušet, mrknout na nějaká videa a rady. Mně osobně při potahování dortu marcipánem pomáhá otočný tác.
Jinak existují i různé kurzy potahování a zdobení dortů. Mi se líbil třeba tento http://www.mini-kurzy.cz/zdobeni-dortu-se-uz-nemusite-bat/
snad pomůže taky nadšencům do dortování Torta

Back to Top