Recept

Třené těsto bílé nebo hnědé

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojkalendář sladký rok
Čas prípravy45 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas45 minút

Ingredience

Inštrukce

Upozornění - všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak těsto bude tuhé a ještě nedělat to v chladném prostoru. Změklý tuk šleháme s cukrem, pak přidáme vejce a vyšleháme. Mouku (ne studená) prosíjeme (pokud kakaové tak i s kakaem) a zlehka, ale důkladně zamícháme do vyšlehané pěny. Touto směsí pak stříkáme na papír, co nás jen napadne. Pečeme při 200°C ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí slepíme marmelánou ( kdo chce) a můžeme zdobit čokoládou.

Poznámky

30dkg tuku (hera, zlatá haná...), 10dkg cukr moučka, 33dkg hladké mouky, 1 vejce a když chi kakaové tak přidám 3dkg kakaa (mouka se nemusí ubírat, originál je s tím kakaaem:-)). jakoukoliv marmeládu a čokoládovou polevu, ale to už záleží na každém z Vás.
Recepty: 

Komentáře

díky misko za super recept,určitě vyzkouším.už sem nazbírala fůru receptíků, a všechny jsou výborné.děkuji

Ahojky,nebyla by nekde fotecka jak to vypada,kdyz se to upece?? dekuji

Bohužel osobně jsem to cukroví nefotila, vždy když jsem to chtěla vyfotit bylo pozdě Smútok Mohu leda naskenovat ten obrázek co byl u receptu. Ale vypadá a chutná ale o něco líp než ty kupované linecké třené tyčinky. Snad mi to letos výjde vyfotit Úsmev

Back to Top