Třené těsto bílé nebo hnědé
Napsal uživatel myska.cerna dne 16. Duben 2011 - 13:27.

Popis
Zhrnutie
Porce | |
---|---|
Zdroj | kalendář sladký rok |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas vaření / pečení | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingredience
Inštrukce
Upozornění - všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu, jinak těsto bude tuhé a ještě nedělat to v chladném prostoru. Změklý tuk šleháme s cukrem, pak přidáme vejce a vyšleháme. Mouku (ne studená) prosíjeme (pokud kakaové tak i s kakaem) a zlehka, ale důkladně zamícháme do vyšlehané pěny. Touto směsí pak stříkáme na papír, co nás jen napadne. Pečeme při 200°C ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí slepíme marmelánou ( kdo chce) a můžeme zdobit čokoládou.
Poznámky
30dkg tuku (hera, zlatá haná...), 10dkg cukr moučka, 33dkg hladké mouky, 1 vejce a když chi kakaové tak přidám 3dkg kakaa (mouka se nemusí ubírat, originál je s tím kakaaem:-)). jakoukoliv marmeládu a čokoládovou polevu, ale to už záleží na každém z Vás.
Recepty:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
třené těsto
díky misko za super recept,určitě vyzkouším.už sem nazbírala fůru receptíků, a všechny jsou výborné.děkuji
Ahojky,nebyla by nekde
Ahojky,nebyla by nekde fotecka jak to vypada,kdyz se to upece?? dekuji
Bohužel osobně jsem to
Bohužel osobně jsem to cukroví nefotila, vždy když jsem to chtěla vyfotit bylo pozdě
Mohu leda naskenovat ten obrázek co byl u receptu. Ale vypadá a chutná ale o něco líp než ty kupované linecké třené tyčinky. Snad mi to letos výjde vyfotit 