Recept

Perník se švestkovými povidly

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojuž nevím, mám přepsané
Čas prípravy5 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas5 minút

Ingredience

Inštrukce

Povidla rozmíchám s mlékem (je to tak lepší) a pak už dám všechny ostatní suroviny. vVyliji na plech s papírem a šup do vyhřáté trouby 175°C asi na 30min. Ale záleží na troubě a výšce perníky. Už jsem zkoušela z borůvkový džemem i jinou marmeládou a super. Opravdu rychle, málo nádobí špinavého a hlavně chutné a vláčné.

Poznámky

500g polohrubé mouky, 200g cukru, 140g povidel, 2 lžíce kakaa, 1/2l mléka, 2 lžičky jedlé sody, perníkové koření Sodu většinou, ale nahrazuji 1 kypřícím práškem, nebo přáškem do perníku. Nemám ráda tu pachuť sody.
Recepty: 

Komentáře

misko díííky za receptík.Hned dělám.Je to fajn rychlý,už se těším

Není zač. Tak ať se povede a chutná jako nám Úsmev

Děvčata pozor na hustotu těsta. Já dělala teď podvakrát, dala jsem vše tak jak je a pak z trouby vylezla nízká guma. A bylo to moukou, použila jsem tu modrou z albertu a i korpus který jsem následně pekla, byl jako z hladké mouky. Proto když se vám bude zdát těsto husté přidejte raději ještě mléko. Jen můj poznatek. Úsmev

Tak to opravdu nemá chybu do deseti minut v troubě špinavá jedna miska. A uvidím jak to dopadne až to z té trouby vyndám ale myslím že to bude Ok

Právě, takové recepty a mňamky mám nejradši.

A kdyby se to odlehčilo sněhem ze dvou bílků dalo by se to i na korpus použít asi to zkusím

To nepovím, neboť jsem to nezkoušela. Ale co jsem zkoušela a je dobré, mecový kakaový korpus a přidat perníkové koření. A s karamelovým krémem a borůvkovým džemem to je jedna báseň.

Back to Top