Recept

Mini-Indiánci

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas30 minút

Ingredience

3kusybílků
30gramůcukru krupice
1polévková lžícemarmelády (jahodové)
1čajová lžičkakyseliny citrónové (jen půl lžičky)
150gramůcukru krup. + voda

Inštrukce

[img_assist|nid=50378|title=|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75]Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme kys. citrónovou, marmeládu a barvivo (když chceme mít barevné indiánky). Uděláme rozvar - cukr dáme do hrnce a zalijeme ho vodou tak, aby dosahovala kousek nad cukr a zprudka svaříme až nám hodně zhoustne, poté ihned přiléváme do bílků a rovnou zašleháváme. Hmota nám trochu nabyde. Po vyšlehání stříkáme na piškoty a nakonec máčíme v čokoládě :) Já nechávám hmotu na chvíli vychladnout v ledničce a pak je teprve stříkám na piškoty.
Recepty: 

Komentáře

Jé,to bude něco pro vnoučata.Určitě vyzkouším,díky za recept.

mě to vždycky vyjde dobře a je to strašně moc dobré :)
do druhého dne většinou zůstane jen 1/10 z celé dávky :))

Kolik je prosím asi těch indiánků z této dávky? Děkuji

většinou jich je kolem 50 - 60 kousků, ale záleží, kolik se toho na piškot nastříkne Úsmev

Tyto indiánky dělám také na poškot a mají veliký úspěch. Já dělala sníh nad párou a nesvařovala jsem cukr, šlo to parádně.

já to dělám bez páry Úsmev a jde to taky fajn Mrkám

hlavně, když chutnají, u nás vždycky hned zmizí

Back to Top