Recept

Nekynuté svatební koláčky

Popis

Zhrnutie

Porce
cukroví
Zdrojbabička
Čas prípravy3 hodiny
Čas vaření / pečení
Celkový čas3 hodiny

Ingredience

1kilogrammouka (polohrubá)
375gramů100% tuk (Omega, Iva)
125gramůmáslo (máslo)
2kusyvejce (celá)
16dekagramydroždí (droždí)
4polévkové lžícecukr (keupice)
4polévkové lžícemléko (mléko)
1špetkasůl (sůl)
1šálekrum

Inštrukce

Postup: Do mouky přidáme sůl, nastrouhaný tuk, vejce, mléko a droždí, které jsme předem spolu s cukrem utřeli na kašičku a vypracujeme těsto. Vypracované těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka, která plníme dle chuti.

Poznámky

Po upečení hned horké potírám rumem a pak obaluji v moučkovém cukru po částečném vychladnutí tento recept je přímo mňamozní a jinak pak balím do krabic a zabalím dobře do igelitu a nechám minimálně 2 dny v mrazničce , ale může být až 2 měsíce nic se s nimi nestane musí být dobře uzavřené nebo v krabici plastové s víkem a pak jsou koláčky přímo suprové a křehké( samozřejmě se nechají tak hodinu při pokojové teplotě.
Recepty: 

Komentáře

Recept znám, je opravdu výborný a koláčky vydrží neskutečně dlouho křehoučké. Můžu jen doporučit!!

taky bych je chtěla zkusit, ale také nevim jaký tvar, šátečky, nebo do kuličky? a nahoru posypku?

Už dlouho hledám dobrý recept na skvělé svatební koláčky,ale většinou jsou druhý den tvrdé. O víkendu je zkusím, děkuji :) A nebyla by ještě fotka?

ahoj Leni fotky koláčků jsou na fler.cz uživatel žirafa tam jsou fotečky koláčků pěkný den Honza

ahoj zirafa.robila som tie kolace,ale sami to nedalo spojit.To cesto bolo tuhe.neviem si predstavit ako by som to mohla spojit este k tomu z plnkou.Kde som mohla spravit chybu?Ale inak cesto super chuti

chtěla jsem se zeptat - ty koláčky zůstávají kulaté nebo se z těsta dělají šátečky?
Děkuji

Ahoj,neumím se orientovat ve zkratkách co jsou v ingrediencích.pl a š 16dg
děkuji předem za vysvětlení.Iveta

pl=polievkova lyzica.......dk=dekagram.....

Pekla jsem na svatbu - dala dle rad do mrazáku - všem doporučuji - byly výborný - hlavně vydrží opravdu dlouho měkké.

Back to Top