Téma diskuse

Nahý dort

Ahoj holky prosím potřebuji poradit. Mám dělat na sobotu nahý dort, promazávat tvarohovým krémem a proložit malinama. Je potřeba dělat mantinely z máslového krému nebo to bude stačit jenom tím tvarohem? Díky za všechny odpovědi

Fórum: 

Když to bude jen tvaroh tak bych mantinely udělala a ještě bych truchu krému mázla pod tvaroh. Je to hodně vlhké a brzo by se to promočilo. Asi by se to bořilo a patra bych řádně vyztužila. Třeba tu bude jiný názor, ale já bych trnula hrůzou

Dělám tvarohovo másloý krém s přidáním vařeného pudinku a nemusím na nahý dort dělat mantinely. Když vařím pudink, tak si dám dva vanilkové cukry. Tento krém pslední dobou dělám pořád, protože lidem chutná. Kdo má přání, tak na krém dávám ovoce. Pokud dort potahuju, tak obmažu slabou vrstvou punčovinou, nechám v lednici zatuhnout a pak potřu pudinkovo-máslovým krémem, aby se přilepila potahovka. Krém při šlehání ještě přisladím podle chuti. Pokud budeš dělat tento krém, tak si vyšlehej napřed máslo s cukrem, přidej pudink, vyšlehej a doslaď. Pak lehce zašlehej tvaroh na nižší otáčky a jen krátce. Používám polotučný tvaroh ve vaničce,nebo tučný ve vaničce. Nejsou blemcavé řídké jak voda. Na jedno máslo dávám 1/2 vaničky tvarohu. Pokud i tak se Ti bude zdát, že je krém řidší než bys chtěla, tak si opatrně přisyp pudink za studena.KvietokSlnko

No já mám recept na dva tvarohy, jedno máslo, hrnek mléka, cukr a jeden pudink bez vaření. Takže si myslím, že by to držet mělo. Původně jsem měla dělat mascarpone+lemond curd a mantinely z másla, ale ženich si vzpoměl, že mu to moc nechutná, tak to změnili na tvarohový krém a maliny. A já tenhle ještě nedělala :(

Stáńo, já bych jen krém z tvarohů a pudinku bez vaření asi nedělala. Nikdy jsem to po pravdě ani nezkoušela. Mě ty pudinky bez vaření nijak nepasují. Mám je v zásobě pro případ kdyby něco, ale skoro vůbec je nepoužívám. Je to o zvyku a asi o zkušenostech. Někomu zase vyhovují. Na tento víkend též budu dělat jeden naháč, ale jen průměr 30 cm. Další měsíc budu dělat pravděpodobně 3-patrový na sedumdesátku. Tak nám přeji, aby se nám povedly oběma.TlieskamTlieskam

Tak to já zase poslední dobou používám pudinky za studena docela často. Ušlehám jednu šlehačku, přidám dvě kysané smetany a jeden tvaroh a přisypu celý vanilkový Creme Ole, přisladím - chutná to jako lipánek. Takže, kdo ochutnal, chce příště zase lipánkový. Tento víkend mě čeká poprvé patrový nahý dort a také zvažuji, že raději udělám mantinely z máslového krému. Tak naháčům zdar!!

Back to Top