Recept

Moje Marfon hmota

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy10 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas10 minút

Ingredience

Inštrukce

želatinu zaleju 40ml vody a necham tak 2-3 minutky nabobtnat.potom zahřeju a přidam sirup,aroma a omegu.vše mýchám až se to krásně rozpustí v čirou tekutinu.Do mlíka s cukrem si dám 4-5 lžic vody a naleju do toho rozvar.a h%nácám..potom vyklopim na desku a zpracuju do hladký tvárný hmoty.Přitom si mažu ruce omegou a podsypávám mlíkem s cukrem.Hmota je dost měkká,tak se toho nelekejte a nechte ji pěkně přes noc odpočinout,stačí na lince a dobře zabalenou ve folii.Já sem dělala včer a ráno byla ok. Ještě sem vyzkoušela že sem dala jednu lžíci mandl aroma a jednu jahodového,a vůbec to nebylo špatný. Pře použitím malinko nahřejte a propracujte jí.Hmotu musíte PODSYPÁVAT gustinem...ono by mohla mít někdy tendenci když příde sama na sebe,tak se slepit k sobě.ale jak sem podypala,tak bylo vše v naprostém pořádku.Je to fakt pružný a na chuť mňamózní,jen o trochu jiná konzistence než sme u klasický mléčný hmoty zvyklý...to dělá ta želatina.Zatim sem s ní potahovala jen cvičně na plastový dóze,ael myslím že to je stejný jako na dortu a šlo to krásně...přes rohy uplně sama lehala a nechala se pěkně upravovat. Ještě dodam,já sem jí udělala s více želatiny-s hodně vrch.lžící a 60ml vody a usoudila sem,že by stačilo kdyby jí stačilo míň,takže sem v receptu trochu ubrala na tu lžíci a 40ml vody.Ale kdo by chtěl přidat více želatiny,můžete taky zkusit tak jak sem to psala

Poznámky

320g cukr moučka,200g suš.mlíka,30g omegy,4-5 lžic vody,4-5 lžic kukuř.sirupu,2 lžíce aroma,1 normální lžíce sypký želatiny(ne vrchovatou),40ml vody, a ještě si připravím tak 100g směsy cukru a mlíka půl na půl na podsypáváví

Komentáře

Teda Leni, ty jsi kouzelnice a veliký borec !!!!!!!

hele,ještě nekřič,dokud si nevyzkoušela Veľký úsmevVeľký úsmev pak mi třeba přídeš nadáva: Ty pipino,cos to sem dala!! Veľký úsmevVeľký úsmev

Koukám Leni,že Ti to nedalo,to je dobře,tohle rozhodně zkusím.Díky. A nadávat Ti snad nebudeme,se modli Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Dokud nevíte kde bydlim,tak mi po netu můžete nadávat jak chcete Veľký úsmevVeľký úsmev

Podle složení mi to přijde dost jako smartflex. Tam je ve složení místo želatiny xantanová guma. Jakou má tvoje hmota trvanlivost? A jdou z ní modelovat figurky i kytky?

Jasmíno, já sem nikdy neměla žádnou kupovanou hmotu v ruce,takže ani nevím jak vypadá,natož jaký má složení.ano,dá se z ní modelovat a trvanlivost má asi tak jako všechny podobný hmoty...to znamená takovou,jaký mají trvanlivost suroviny.Pochybuju ale že by si jí někdo skladoval rok doma Veľký úsmev

Teda Leni ty jsi opravdu veliká šikulka, musím vyzkoušet, až bude čas ;-), ty asi nemáš co na práci, vid Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Prosim Tě Leni a jakou tu želatinu?

Ivčo je to želatina sypká,od dr.oetker takový světle modrý pytlíček.Neni to dortové želé,tak nepoplést.

Jo a máš pravdu,s jednim 3 letým a druhým 4 měsíčním škvrňetem a manželem který přebývá doma jen na víkend se fakt doma kopu do řitě Veľký úsmev

Děkuji za rychlou odpověď ohledně želatiny a tamto jsem ráda, že jsem tak dobře odhadla Veľký úsmev

ahojky, hmotu určitě vyzkouším :) jen prosím tě..podsypávat Gustinem..co to je? díky moc a jestli se blbě ptám, tak se nezlob:)

leni jakou má hmota barvu. není nažloutlá? A co to je ten gustin na podsypání už se někdo ptal

Gustin je něco podobnýho jako solamyl.Je to taková žlutá krabička.A hmota není čistě bílá.Je tam to mlíko,ale v menším poměru než jinde,ale bílá to prostě stejně není....je to zkrátka taky faleš.marcoš....

Back to Top