Téma diskuse

Mléčný marcipán a mrazák

Ahoj šikulky,máte někdo zkušenosti s domácím mléčným marcipánem i obarveným a mrazákem? V poslední době nedělám moc dortů a hmota mi většinou zbývá a vím,že ta domácí nemá tak dlouhou trvanlivost a vyhazovat se mi nechce,myslíte,že ji můžu zamrazit? Díky za radySlnko

já jí mívám v lednici i půl roku a chuťově je pořád stejná

To bych se asi bála,že se s ní něco děje,když ji u nás někdo nezbaští do měsíce,tak ji vyhazuji a to je mi právě líto,protože dá spoustu práce

včera jsem potahovala mléčným marcipánem,vůbec se mi nedařilo,Smútokpotahuji white icingem callebaut,je to belgická potahovka,s mléčným nemám zkušenosti,když ho mícháte,tak přesně podle návodu? A jak vyvalujete? hrubší vrstvu?Děkuji za každou radičku,šikulenkyÚsmevKvietok

 

 

Taky nejraději pracuji s White Icingem. Nedám na něj dopustit. Domácí mléčný marcipán  je takový tužší, sušší, není zdaleka tak elastický.

Mléčný marcipán-myslíš míchaný doma ze suš.mlíka? Na to se vykašli,kup směs Montanu,hoď do robotu a podle návodu umíchej.Když se mě to zdá moc tuhý,přidám trochu vody,když řídký,přisypu směsi.U montany je důležitý nechat odležet.Dělám den do předu.Potřebuje vyzrát.Sice je druhý den jak kámen,ale dám ji na pár vteřin do mikrovlnky a krásně se rozpracuje.Poslední rok k ní přidám kousek marcipánu a mimo svatební dorty ničím jiným nepotahuju.Většinou si lidi dávají podmínku na tuto potahovku.

Já zbytky obarvené  - jakéhokoli marcipánu i potahové hmoty, mívám v lednici a vždy jsou ok . Řádně zabalené ve folii a ještě v uzavíratelné plastové krabici - nebo kyblíčku.

 

Měla jsem ho v mrazáku asi 2 měsíce než na něj přišla řada. Po vyndání jsem se snažila ho co nejdřív spotřebovat. Lehce vyschl takže jsem ho musela trochu nahřát v mikro. a přidat vodu. Po zpracování byl ok. ale já ho nikdy nedávám samotný míchám ho do pravého marcipánuSlnko

Back to Top