Recept

Medové řezy

Popis

po upravě surovin dobré a celkem nenáročné

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojčasopis, ale už nevím jaký
Čas prípravy1 hodina, 30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas1 hodina, 30 minút

Ingredience

Inštrukce

suroviny: 100g másla(zl. hany) 150g cukru moučka 3 lžíce medu 3 lžíce mléka 1 lžička jedlé sody 400g hladké mouky 1 vejce a 2 žloutky povidla čokoládovou polevu krém: 300ml mléka 120g cukru 1 pudink vanilkový 1 máslo(zlatou hanu) postup: Máslo, cukr, med, mléko, vejce, žloutky a sodu dáme do mísy a nad párou za stálého míchání rozpustíme, nakonec přidáme mouku. Uděláme těsto ( lépe rukama na vále), jež po vychladnutí rozdělíme na 4 díly, vyválíme z něj 4 pláty (já dělala jako dort 16cm Průměr ale doporučuji 24cm, těsto bylo hrubé).Pečeme do růžova v předhřáté troubě na 170°C. Po chladnutí plníme povidly a krémem. Je psané 1. a 3. vrstva krém prostřední povidla, ale lepší je dát na kažkou vrstvu trochu povidel a krém, záleží na Vás. postup na krém: mléko, cukr a pudink uvaříme a po vychladnutí prošleháme a smícháme s vyšlehaným máslem Když máme slepené potahujeme čokoládovou polevou, můžete dozdobit jako já mletýmy ořechy.
Recepty: 

Komentáře

Back to Top