Téma diskuse

Mascarpone - jde zamrazit ?

Ahoj děvčátka moje zlatá Kvietok, ani nevím, jestli jsem někdy potřebovala radu, ale tentokrát jsem v koncích. Poslala jsem chlapa pro mascarpone a on mi koupil rovnou dvě plata (kdyby jste ho znaly, ničemu se nedivíteVáľam sa od smiechu po podlahe) Prosím, vás, zkoušela jste ho některá zamrazit? Půjde pak normálně vyšlehat a nezdrcne se?? Tohle opravdu nestihnu spotřebovatHambím sa Moc děkujiSlnko

Fórum: 

Iris,mascarpone jsem zmrazit  ještě nezkoušela,ale tučný tvaroh mám v mražáku pořád.U nás jsou jen polotučný kostky,tak proto.Vždycky se krásně v krému rozšlehá,tak proč ne mascarpone.Úsmev

Zdeni, taky si říkám, že zmrazit jde všechno, ale tohle jsem nezkoušela, tak se raději ptám. Hambím saMrkámKvietok

Ahoj Irenko, nejprve bych to raději zkusila na jednom balení.Torta

Ahoj Jolanko,Slnko děkuji za nápad, máš pravdu,  lepší zničit jedno balení, než celé plato BozkávamKvietok

Potom dej vědět,taky bych si nasyslila ,když bude někde v akciChichocem sa

Teď mají v glóbusu za 30 kčMrkám

Ahoj ja nemam dobrou zkusenost, zamrazila jsem mascarpone a po vyndani z mrazaku a rozmrazeni v lednici bylo jakoby zdrcle,uplne krupicovate nno na krem nepouzitelne a to mam v mrazaku jeste tri.

Ahoj, moc děkuji za odpověď, toho jsem se obávala. Zatím má dlouhou trvanlivost, ještě počkám...

Iris jen ho nenechej zkazit.Já bych si ho i mazala k snídani na chlebaVáľam sa od smiechu po podlaheJá jsem tak dělala pokus s rozdělanou rostlinkou.Myslela jsem,když je dobrá v zamrazeným dortu,tak bude dobrá i rozmrazená tekutá a prd.Taky byla jak krupice a nešla dát ani do kafe.Zatím mám v mražáku jen máslo a tvaroh.Ale taky jen na chvíli.

A odkud jsi? Já bych si klidně plato koupila. Nebo někdo v okolí nepeče? Určitě bych se poptala. Mrazák bych neriskovala.

Oli, jsem z Brna, dívala jsem se, že jsi zdaleka Smútok Já už z toho dělám i pomazánky Vyplazený jazyk teď budu dělat velký svatebák a ještě nějaké dva dorty,prostě všichni teď budou mít krém z mascarpone, ať to spotřebujuÚsmevMrkám

dobrý den, mohu požádat o recept na krém z mascarpone, mám dělat 3 patrový... a nějak nemám ještě tuto zkušenost. děkuji Lenka

Ahoj Leni, vždycky vyšlehám mascarpone se šlehačkou a buď proložím čerstvým ovocem, nebo do krému přidám ovocnou složku. Např. vymačkám šťávu ze dvou pomerančů (citron, limetka) přidám trošku nastrouhané kůry, vody a cukru, povařím - zredukuji, aby šťáva zhoustla a vychlazené přimíchám do krému. Stejně tak můžeš použít i třeba mražené maliny - povařit s cukrem a přecedit. Můžeš přidat i bílou, nebo tmavou čokoládu, možností je spousta. Když zašleháš do krému tvaroh, není krém tak hutný a tvaroh v něm není ani cítit... Úsmev

Děkuji-:)

Irenko to přidáváš k mascarpone už ušlehanou šlehačku? A pak ji v mícháš do našlehaného mascarpone? Ještě jsem nedělala, tak se ptám. Děkuji

Někdo to tak dělá,ale  já to šlehám dohromady. Nejprve mascarpone trochu rozetřu vidličkou s trochou šlehajdy (aby mi to při šlehání nenahodilo celou kuchyň) jinak s tímhle postupem nemám problémÚsmev

Děkuji :-) Irenko

Back to Top