Fotopostup

marcipán z Montana směsi

Tak jsem si ho zkusila udělat i pro sebe po dobrých ohlasech .Dřív na začátku mého pečení jsem dělala hodně domácí.Pak se mi párkrát stalo,že jsem měla hrudky,konzistence při každé várce jiná a nedržel mi tvar.Tohle je jiné kafe..myslím,že budu kombinovat na dortíkách s pravým ze kterého dělám vše.

Na kilo směsi jsem dala 155 g vody a 50 g 100 procentního tuku omega...
Výsledek super,druhý den je marcipán jemný a tuhý tak akorát na potah a figurky..krásně se vyvaluje

Krásně se barví

Fotopostupy: 

Komentáře

Ahoj a jakou chuť má ta montána ještě jsem ji neskoušela díky

jako mléčný marcipán Kvietok

Já s ním pracuji,zadělávám hákem v robotu a přidávám ještě jednu pol.lžíci kukuřičného sirupu.Marcipán se,druhý den po nahřátí v MT,tolik nedrobí a je rychleji vláčný.Chuť je o facku sladší než mléčný,ale je to vynikající hmota a vždy po ruce,domácí už nedělám.Odpadlo shánění surovin a ještě to kilo vyjde o něco levněji,než doma dělaný.

jj, shánění surovin, neřeším to, ve směsi je vše, jen ta Omega nebo jiný 100% tuk, chu't k nerozeznání od mléčné marcoše z Laktina nebo Bohemilku, poznají jen fajnšmekři jako já a vy(giggle). usnadní mi to spoustu běhání a tak mám zas nějakou tu půlhoďku navíc. Jo a ještě si to nemusím z nikam tahat, doveze mi to pošťák až ke vchodu...no holky není to úspora Úsmev

Už ji používám dlouho, jen Omegu rozehřívám a vidličkou smíchám s vodou v míse a hned uhňácám v míse rukou, abych neměla velký binec :-D, jinak je to supr marcipán ÁnoÁnoÁnoÁno

http://www.eshop-olja.cz/product/montana-smes-na-vyrobu-potahove-hmoty-5...

holky vydrží uzavřený v pytli měsíce.
Spotřeba nyní březen 2013
kilo vyjde na 112 kč

já kupuju raději po kile
http://www.dekordort.cz/category/potahove-hmoty-a-marcipan/montana--mlec...
domácí už taky nedělám.

Ano, já jí používám taky a moc spokojená-chu´tově jako ten domácí-bez trápení a myslím,že i cenově se vyplatí než ten domácí

Ahoj zní to skvěle a netrhá se při potahování?

Taky by mě zajímalo, zda se netrhá. S marcipánem mi totiž potahování nejde. Jsem asi moc levá.

Netrhá se, pracuje se s ní krásně :) Akorát mi teď zůstaly nějaké kousky a další dort budu dělat až za 4 týdny, vydrží mi to holky? Stačí pak dát do MW? Nebo to budu muset dát někomu zkonzumovat? :) Děkuji!

dej do sáčku a zavři do nějaké krabičky a v suchu a pokojové teplotě v pohodě vydrží, určitě bude pak hodně tuhý, ale nahřeješ po pár sekundách v mikrovlnce, přidáš mokré ruce a vyhněteš znovu do měkka:-)

Já skladuji v igelitu v ledničce (kvůli obsaženému tuku) a také s tím nemám problém.

Back to Top