Téma diskuse

Marcipán v domácí pekárně

Zdravím všechny, někde jsem četla. že se dá marcipán udělat v domácí pekárně. Máte s tím někdo zkušenosti a popřípadě jakou pekárnu používate?Jo a ještě jsem se chtěla zeptat zda ho v té pekárně taky obarvujete? Děkuji mnohokrát za vaše odpovědi, protože jestli to funguje tak to musí ušetřit docela dost času i energie.

Neviem si to predstavit, mozno daky domaci maksi, ale kupenu hmotu urcite nie, citala som aj, ze to skriabe ten povrchovy teflon v peciacej nadobe, hmmm Kvietok

jde,dřív jsem si dělala domácí mléčný,ale zničila jsem si nádobu,odírá se teflon a pokud budeš dělat tuhý tak aby byl akorát k používání,tak si zničíš nádobu celkově,kolem hřídelí mi začala trochu téci,je to prostě moc velký záhul,tak jedině dělat poloměkký a pak stejně růčo dodělat do tuhosti jakou potřebuješ,ale v tom případě si moc nepomůžeš tím že zaděláš v pekárně a jináč barvit můžeš rovnou,ale doporučila bych fakt radši robota nějakýho silnějšího než pekárnu pokud si chceš dělat domácí hmotu,já si pořídila boshe a v tom se to dělalo jedna radost,já už z domácího tedy ale před asi tak 2-3 roky přešla na zelandácký marcoš a z bílých potahovek smart mandlový a nemůžu si vynachválit,cenově to přijde na podobný peníz,není to zas až o tolik dražší než ten domácí,mám pořád po ruce,bez práce a lidé si je pochvalují a i bych řekla že se s nimi lépe pracuje

Jde to, ale asi ti brzy odejde....Ani v robotu nedoporučuji, taky jsem odvařila staršího Bosche, a to mě stálo nový robot, takže raději ručně nebo koupit hotovou hmotu.

Přesně jak píší ostatní, zkusila jsem to třikrát, sice byla hmota bez práce, ale za ten zničený teflon v nádobě to nestojí Kvietok

koupila jsem si obyč pekárnu za účelem hnětení hmoty, tuším v Tescu za necelých 800,-, je pravda, že vydržela něco málo přes dva roky, ale za ty prachy mi nahnětla kila domácí hmoty. přesně jak píšou holky, teflon odejde, hnětací háky se vykvedlají, tmavé barvy jsem dělala přímo v pekárně. Nedávno jsem si pořídila druhou, taky obyč v Lidlu, tentokrát se dvěma háky a vesele hnětu dál (používám směs Montana a dělám o něco měkčí, jak se nějakou hodinku odleží, vytuhne). Moc v ní nepeču, když už, tak jen dělám těsto a tak jestli vydrží zas další 2 roky, tak budu spokojená, protože mi ušetří spoustu dřiny. Dělám i v robotu, mám Kenw. Major, výkon má 1200 W a se hmotou nemá problém.

Back to Top