Recept

Marcipán

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojsestry švagrová
Čas prípravy10 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas10 minút

Ingredience

150millilitrůvody
70gramůmásla
150gramůhl. mouka
500gramůmoučk. cukru
1polévková lžícemandl.aroma

Inštrukce

Voda se svaří s máslem,pak přisype hl.mouka a umíchá se odpalované těsto.Nechá se vychladnout a pak se do toho vmíchá mouc.cukr a kapne aroma.

Poznámky

Sama jsem ještě nezkoušela,ale sestry švagrová děla dorty jenom s touhle hmotou a jsou krasne a pry i dobre.

Komentáře

tohle je VARNA Úsmev

Mate pravdu Veľký úsmev jsem jen amaterka a posledni dobou velikej nadsenec do dortu... ted jsem i koukala na internet a spousta lidi si tuto hmotu moc chvali, da se s tim i krasne tvarovat,co jsem videla.

To neni nic proti tobe, urcite nejsi amaterka. Ale chutnal jsem to od sousedky a celkem me palil v krku. Nenadchnul me, ale kazdy ma rad neco jibeho. Tobe zase nemusi sedet ten muj. At se ti dari a pa.

Já z ní dělám všechny dorty a je opravdu dobrá

Sorry, ale jednou jsem to chutnal a dost hnus. Dela m si take svuj falesny marcipan a praci s nim i potahovani dortu, si nemuzu vynachvalit.

ráda bych ochutnala ten tvůj, nemůžeš zaslat svůj recept na porovnání? Ráda bych vyzkoušela oba

14 dkg suseneho mleka ( modre laktino)
26dkg mouckoveho cukru
2-4 dkg oleje (slunecnicovy)
3-5 dkg vceliho medu
jedna lahvicka mandloveho aroma
vlazna voda

sus.mleko, mouckovy cukr, olej, mandlove aroma, med das do misky a rucne prodelavas. Postupne pridavas vodu, az se hmota spoji. Jak urcite vis, tak si ji das tolik, aby ti vyhovovala konzistence hmoty. Na potazeni dortu ridsi marcipan a na tvarovani tuzsi. Kdyz budes mit hmotu hodne ridkou, ztuzis zase susenym mlekem. Na vyvalovani pouzivej na podsyp,mouckovy cukr. Na potazeni jednoho dortu, delam trojitou davku a zbyde i hodne na ruzne figurky a kvety,ale to zjistis sama. At ti chutna a dobre se ti s nim dela. Jo a pordne ho prodelavej, at se vse dokonale spoji. Doba vyroby, se u me pohybuje okolo cca 10 minut. Pa

Ahojky,můžete poradit?spracovala jsem falešný marcipán a ted se droli,hodne jsem ho zpracovala,je normální aby z toho ten tuk vytekl? dělala la jsem ho z tohodle receptu:
200g suš.mléka
200g mouč.cukru
1 lžička medu
1 bílek
30 tuku,já dala 100% páč jsem nevěděla jakého
a trochu vody
tak nevím jestli jsem tím 100% neudělala chybu....děkuji za rady,jsem amatér,začátečník.

Back to Top