Téma diskuse

Marcipán

Úsmev dobré ráno šikulky, Kvietok chtěla bych zkusit potáhnou dort marcipánem,poradíte mi jaký koupit a jaké máte zkušenosti,nikdy jsem s marcipánem nepracovala jen s falešným a ten je moc sladký a fondán většinou zůstává na talířích. Veľký úsmev
Moc děkuji za dizkuzi Kvietok

Já kupuji klasický mandlový od dr. Oetkera.Má vysoký podíl mandlí a dobře se s ním pracuje.Akorát vyjde dráž.Jinak falešný marcipán je opravdu sladký,ten klasický. Existuje ještě falešný ze Salka,ten tak sladký není,akorát mi přijde tužší.Používám ho hlavně na figurky.Potahovat jsem s ním ještě nezkoušela.Tak snad jsem trošku poradila. Úsmev

Ahoj já používám marcipán který se dá koupit v cukrářských obchodech pod označením Pravý marcipán 1:3 (na 3 díly cukru je 1 díl mandlí)vyrábí ho Zeelandia a výjde asi na 185 kč za kilo, chutově je moc dobrý a dobře se s ním potahuje i na menší figurky jsem ho použila a v pohodě.Nemá úplně bílou barvu spíš krémovou a dobře se barví gelovkama. SlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Já tedy marcipán od Dr. Oetkera absolutně nepodoručuju, nejen že je hodně drahý, ale pracovalo se mi s ním naprosto příšerně. Kupuji pravý marcipán v Dortisimu, je vynikající a dobře se s ním pracuje, ačkoliv dorty s ním běžně nepotahuji takže tam úplně nevím, ale na modelování a na chuť je perfektní. Slnko

Ahoj Jaruško, marcipán 1:3 od Zeelandie je na potahování nejlepší. Mají ho všude v cukr. potřebách. Je potřeba ho pořádně propracovat a potahuje se s ním dobře. Jen ho nesmíš při potahování moc natahovat, aby nepopraskal, není tak pružný, jako smart. Je to jen o cviku. SrdceKvietokSlnko

Jaruško,marcipán 1:3 má každá prodejna s cukr.potřebami.Dělá se s ním dobře,je třeba ho pořádně propracovat,ale chci ti napsat-pokud by ti ze začátku dělal nějakou neplechu,přidej kousek Smartu,pak je krásně elastický-ještě se mi nestalo,že by někdo poznal,že to není jen marcipán.Časem si zvykneš jen na marcipán uvidíš-ať se daří SlnkoSrdce

Taky dělám z marcipánu 1:3, dobře se s ním pracuje, používám ho na potah, figurky jsem ještě neskoušela, ale nerada ho barvím, protože nikdy nedocílím barvu, jakou jsem chtěla. Je to asi tím, že není bílý, ale krémové barvy.

Ani já marcipán nebarvím Úsmev

děkuji všem Srdce za diskuzi,marcipán už mám 1:3 od Zell....je moc dobrý Vyplazený jazyk
jsem zvědavá jak to zvládnu Chichocem sa

Používám jen marcipán na potahování i na figurky. Normálně ho barvím, ale je potřeba počítat s tím, že je do žluta. Pokud obarvuji na žlutou nebo zelenou, neřeším to, ale před barvením na červenou nebo modrou nejdřív obarvuji bělobou na bílo. Asi to nejsou barvy, jako když obarvíš potahovku, která je bílá od začátku, ale já jsem s barvami spokojená. Můžeš juknout do mé galerie Úsmev

já používám domácí mléčnou hmotu a tady na Plzeňsku si ho lidi chválí Kvietok

Back to Top