Recept

Marcipán

Popis

je to falešný mléčný marcipán,moc dobře se mi s ním pracuje

Zhrnutie

Porce
Porcie
Čas prípravy30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas30 minút

Ingredience

20 dkg sušené polotučné mléko
20 dkg cukr moučka-prosít
5 lžiček oleje
4 lžíce pšeničný sirup /nebo světlý med/
vlažná voda asi 40 ml
aroma

Inštrukce

20 dkg sušené polotučné mléko 20 dkg moučkový cukr-prosít 5 lžiček oleje 4 lžíce pšeničný sirup /nebo světlý med/ voda cca 40 ml aroma Na hromádku nasypu mléko+ cukr,udělám důlek,přidám olej,sirup,aroma -používám mandlové-,vodu a postupně lžící vmíchávám.....S vodou opatrně,radši pomalu přidávat.Hotová hmota se nesmí lepit ani být drolivá.Pokud se lepí přidávám cukr,když je drolivá,malinko vody.Pokud chci měkčí hmotu,dám více oleje.

Komentáře

dělám téměř stejný recept jen nepřidávám ten sirup,v čem je prosím lepší?a může být ječmenný?je tu trochu problém sehnat,ale mám strach aby nezměnil chut,asi zkusím obyč.med.

Dani s tím sirupem je to krásně tvárné a když to ztuhne stačí hmotu nahřát a je to zas paráda. Ječmenný jde určitě použít ale je mnohem tmavší než pšeničný takže to chce použít spíš na hmotu kterou budete barvit na tmavo.S medem to taky jde, ale ten má zas výraznou chuť. Tak hodně úspěchů(flower)

A co kdybych použila trochu javorového sirupu?To by myslím taky šlo.:-)Mám ten světlý.

Já dělám také suš.mléko, cukr moučku a fondán dle oka, aby byla hmota ok. Dříve jsem místo fondánu dávala med a bylo to chutné taky. Maruška Z.(sun)

tak jsem to zkusila s tím sirupem na kytky na svatební oranžový v galerce a nebylo to zas tak tmavé..naštěstí:-D

dělám také tento marcipán, ale dávám čirý kukuřičný sirup. Kupuji ve zdravé výživě, běžně ho tam neprodávají, ale na dotaz mi ho vždy objednají :o)

Back to Top