Téma diskuse

Makronky

Ahoj cukrařinky :)

Jdu si pro radu. Makronky dělám už nějaký ten pátek, těsto už mám tak nějak vychytaný, ale s čím bojuju je trouba. Na kolik stupňů pečete a jak dlouho? Pečete na horkovzduch nebo normálně? Problém je v tom že "nožka" mi krásně naskočí a když si myslím že už je hotovo, vytáhnu plech a jsou duté jelikož byli nedopečené a když je tam nechám tedy déle jsou tvrdé, nezměknou ani krémem. Navíc nemají rovný spodek, ten vždy zůstane nalepený na podložce ikdyž jsou příliš přepečené. Peču na silikonové podložce, někde jsem četla že je lepší péct jen na pečícím papíru. Jaký máte názor? Začínám být bezradná :)

ahoj Petrulino, já mám v jednom receptu napsáno suším v troubě na 120stupnů  15 až 20 minut  a v druhém 18 minut, to je skoro stejné.Ihned sundáme z plechu i s pečícím papírem nebo    s podložkou ,aby se ze spodu ještě nedopékaly.              Já  je pekla normálně ale příště bych chtěla zkusit horkovzduch.Taky z toho nejsem úplně nejmoudřejší,a pokaždé se toho bojím.Určitě někdo poradí líp,já tu radu taky moc ráda uslyším Veľký úsmevSrdce

ahoj Petrulino, já mám v jednom receptu napsáno suším v troubě na 120stupnů  15 až 20 minut  a v druhém 18 minut, to je skoro stejné.Ihned sundáme z plechu i s pečícím papírem nebo    s podložkou ,aby se ze spodu ještě nedopékaly.              Já  je pekla normálně ale příště bych chtěla zkusit horkovzduch.Taky z toho nejsem úplně nejmoudřejší,a pokaždé se toho bojím.Určitě někdo poradí líp,já tu radu taky moc ráda uslyším Veľký úsmevSrdce

Několikrát jsem makronky pekla, dokonce se mi začaly dařit, ale žádný borec nejsem. Pekla jsem na 150 stupňů bez horkovzduchu 17 min. Ale každá trouba peče jinak. Musí se to prostě odzkoušet a mít trpělivost. Podložka se mi nejvíce osvědčila tato https://www.kupi.cz/sleva/trvala-pecici-folie-ernesto, nebo klasický pečící papír. Tak ať se povedou!Vyplazený jazyk

Zdravim Petrulina ak dovolis ,môzes specifikovat blizsie prosim ako si vychytala cesto,vlastne na co treba davat pozor alebo co je lepsie atd?Ja popisem moje skusenosti,nadobu davam do chladu,bielky z bielkov sa snazim odstranit byciky,mandle predom vysusim,vsetko sa snazim do detailov dodrzat ba este viac a este nikdy som nemala nôzku.Mavam ich popraskane aj ked nie vsetky,piekla som na rôznych stupnoch aj s ventilatorom .Je to moja nocna mora,pekny den.

Děvčata, ráda bych vám poradila, zkuste to podle tohoto návodu http://tortyodmamy.sme.sk/makronky-0. Vlastně se tímto návodem řídím i já. Nejprve jsem pročetla kde co na internetu a nakonec jsem skončila tady. A daří se pokaždé. Dnes jsem dělala kakaové, ubrala jsem 2 dkg moučk. cukru a přidala stejné množství kakaa a vyšly výborně. Nafocené je ještě nemám, ale foto vložím.

Aničko, když se rozhodnu pro pečení makronek, z lednice vezmu tři vajíčka, dám je na čtvrt hodinky do teplé vody, aby se prohřály, navážím bílky včetně těch uzlíků(nenechávám je "vydýchat!" jak se často uvádí) a vyšlehám je se špetkou soli podle receptu. Mandle mám teď nakoupené z Li.., jinak kupuji mouku v Monaco int. Nevysušuji ji. Dnes jsem si přesně všimla (udělala jsem si na knoflíku u trouby značku) teploty - necelých 150 stupňú, peču 17 min. a makronky mají nožky tak vysoké, že se mi nevejdou do nakoupených krabiček. Nemám je tak hladké, jak by měly být, protože je mi líto vyhazovat tu hrubší drť a nakonec ji tam hodím také. Ale je to pro nás, takže to neřeším. Přeji vám, děvčata, ať se daří, chce to zkoušet a zkoušet a pak už to jde samo, fakt, nakonec zjistíte, že je to vlastně jednoduché a rychlé.Áno

 

Joli,vcera som skusala tie makronky a musim povedat,e nie su ako by mali byt ale aspom maju nôzku co doteraz sa mi este nestalo a velmi sa z toho tesim a moc ti dakujem za radu,pekny den,Hana.

To je milá zpráva, Haničko, raduji se s tebou!Úsmev

Děkuju mockrát všem za hezké rady :) makronky jsou hold věda ale my je jednou pokoříme a budem dělat ty nejkrásnější makronky :)
Jinak Jolinko, to co popisueš může být tolik důsledků. Například může být problém v tom, že nedostatečně "nepředsušíš" makronky než jdou do trouby, nebo přemíchané těsto, je toho tolik kde může být chyba  Mlčím ale jsem moc rása že aspoň nožka povyskočila. Boucháš dost plechem aby praskly bublinky v těstě? Tak ať se dílo daří a ještě jednou mockrát děkuji KvietokÚsmev

Back to Top