Téma diskuse

lehký krém, ze zakysané smetany?

Chystám se pro své děti udělat dort k narozeninám, bude to celkově i můj první, tak se trochu bojím. Budou mít 3 roky, tak chci nějaký lehký krém, který je pro tak malé děti vhodný. Narazila jsem ohledně zakysané smetany, někdo psal že se může srazit. Vůbec ale nevím kolik čeho a na co si dát pozor. Taky bych uvítala recept na korpus. Děkuji MOC. A čím to potáhnout nakonec?

Fórum: 

Ještě mě napadlo že to mohu udělat i jako roladu, třeba jako vláček nebo autobus, nemáte někdo fotku? Jo a určitě chci dovnit jako ovoce banán.

dělám tento poměr\: 1 tvaroh tučný, 1 zakysanou smetanu 14%,cukr podle chuti,šlehačku 33% ušlehám,a želatinový ztužovač připravím podle návodu.pak spojím všechno dohromady. Na rozkrojené pláty udělám po obvodu mantinely z máslového krému a zbytek vyplním smetanovým krémem a poskládám na něj okapané kompotované ovoce. používám korpus mramorový,který je vláčný a potahuji smartflexem.Krém vystačí na menší dort dvakrát prokrojit, na větší dej dvojitou dávku. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoKvietokKvietokKvietok

Krém se zakysanou smetanou dělám nejčastěji, je opravdu nejoblíbenější. Na jedno máslo 250 g - 400 g zakysané smetany. Hlavně musí mít stejnou pokojovou teplotu, nejdřív vyšleháme máslo s cukrem podle chuti a potom po lžících opatrně přidáváme zakysanou smetanu. Vždy každou přidanou smetanu pořádně zašlehat. Korpus podmazávám marmeládou a vrstvy prokládám ovocem. Slnko

To se mi líbí, vypadá to jednoduše máslo + cukr + zakys. smetana a šlehat elektrickým šlehačem pomalu? a nemusím marmeládu, stačí jen to ovoce, ne? Ještě mě napadlo, šlo by tohle i jako roládu? a čím to nakonec obalit? Ten máslový krém? A jak se dělá? Nezlobte se, ale vůbec nějak nepeču Úsmev

Šlehám pomalu ručním šlehačem. Plním tímto krémem tak 2/3 všech svých dortů a normálně potahuji marcipánem, jak domácím, pravým, tak i různýma potahovkama. Nikdy nebyl žádný problém. Netaví potahovku a nejsou třeba mantinely. Dělám s ním i velké 10 kg svatební dorty.

Kolik prosím budu potřebovat toho másla a té zakysané smetany na to podmazávání korpusů a aby vyšlo i na potáhnutí. Budu dělat dort průměr 24 cm. Nemám vůbec přehled, nikdy jsem nedělala dort. A kolik asi toho cukru na to množství krému? Děkuji.

Moc se mi tento recept líbí, a děkuji Vám za něj, jen bych se chtěla zeptat, můžu tímto krémem dort i potáhnout? Díky moc za radu! :-)

Já nejradši dělám 2 tvarohy ve vaničče, kysaná smetana velká 400g (mají v Lidlu), cukr dle chuti a 1 puding za studena OLÉ od Dr.Otkera. Vse stejnou teplotu, smíchat šlehačem a je hotovo. Můžeš přidat i okapané ovoce ke konci šlehání. Rychlé a chutné Úsmev A korpus nejoblíbenější mramorový, recept tady v nejnovějších receptech. Potahuji smartflexem. jestli začínáš, tak opravdu pozor na to, že pod potah nesmí přijít nic ze šlehačkou, tvarohem, ovoce, jinak se potah rozteče. Hodně štěstííííííí SlnkoSlnkoSlnko

Máslový u nás nejvíc chutná 1 máslo šlehat s 1 karamelizovaným salkem (např.v Tesco za 45 kč)...stejná teplota. Super rychlé, chutná každému a je vhodný pod potah KvietokKvietokSlnko

můžeš to dát i do rolády,když se ti líbí z rolády,a pak z rolády můžeš udělat žížalu jůlii,V pravo na hoře je hledáček, tam si zadej Jůlie,a budeš mít jůlinek na víběr.At se daří Mrkám

Děkuji. Musím vymyslet kdyžtak něco neutrálního, budu to mít pro dvojčátka (páreček). Budou mít jeden dort dohromady.

V poslední době mi lidé nejvíc chválí šlehačkovo pomazánkový krém. 2 šlehačky vyšlehat do tuha. Ihned pomalu zašlehat želatinový ztužovač(dle návodu) a pak lehce vmíchat 3 pomazánková másla s příchutí vanilka (choceňská mlékárna)Je to rychlé a lehoučké. Nejlepší je s kompotovanými broskvemi a tmavým korpusem ( 8 vajec, 180g cukr krupice, 210g hl. mouka, prdopeč, van.cukr. Žloutky ušlehat s cukry, opatrně vmníchat sníh, a nakonec prosátou mouku s prdopečem.Když budeš dělat kakaový korpus, tak část mouky nahradit kakaem. Rozpis na krém i korpus je na středně velkou kulatou formu.

Katko,krém vypadá fakt dobře. Můžu se zeptat, jak se snáší s potahovou hmotou nebo marcipánem? Je tam želatina, tak je asi taví?

jj, teče to jak blázen, mantinely nutností. Ale jinak je ňam ňam

Co se týče ozdobení, ve fotopostupech tady, nebo na slovenských stránkách jsou perfektní návody na postavičky klauna, sloníka, žirafy...ty se budou líbit oběma dětem.

Mohu poprosit o recept a postup na domácí marcipán, chtěla bych udělat postavičku ovečku Shaun. Ještě kolik čeho mám počítat na ten krém ze zakysané smetany na dort o průměru 25 cm. A mohu tím pak nakonec celý dort potáhnout a pak na boky bud sypnout kokos nebo jestli s marcipánu plot a navrch postavičku ovečky, ještě uvidím, ale určitě ovečku chci. Nikdy jsem ale marcipán nedělala a jak pak do toho tu potrav. barvu. Děkuji.

v kategorii recepty je spousta domácích marcipánů, jinak v poslední době se místo domácího osvědčil tenhle http://www.hanzelkova.cz/potreby-pro-cukrare/eshop/34-1-Novinky-na-e-sho... Na začátek je s ním jednodušší práce než s domácím a vychází možná levněji než domácí a hlavně je dobrý na chuť. Potravinářskou barvu, nejlépe gelovou (jinak práškovou výrobce Kovandovi!!! rozmíchat s trochou alkoholu) si přimícháš do hotového marcipánu. Buď obarvíš celou hmotu, nebo jen kousky do požadovaného odstínu.t se zadaří

A tím krémem mohu nakonec i dort celý oblepit? A kolik toho potřebuju? Děkuji moc. S tím marcipánem bych zkusila domácí a koukám žes tou barvou bude asi problém, kde ji koupit.

nééé, šlehačkový, smetanový nebo tvarohový krém nesmí přijít do kontaktu s marcipánem. Kup si pudink olé za studena, vyšlehej ho s jedním máslem a trochou cukru. na přoříznutý korpus si po obvodu uděláš mantinel z máslového krému. vnitřek vyplnit smetanovým krémem. dát druhý korpus, nechat dobře vychladit a zbylým máslovým krémem tence potřít celý povrch vychlazeného korpusu. opravdu do hladka. nechat zase chvilku vychladit a pak teprve potahovat. Kovandovi práškové mají třeba v tescu, jinak gelové nejlíp přes nějaký e-shop s cukrářskými potřebami. N a potažení dortu o průměru zhruba 25 cm by ti mělo stačit 1 kg marcipánu - z toho zbyde i na nějaké ozdoby, a krém např. šlehačkový - 2 šlehačky a 2-3 pomazánková másla, záleží kolikrát a v jak silné vrstvě budeš promazávat.

A co krém ze 250 g másla +cukr + 400 g zakys. smetany. Šlo by to pod potahovku? Budu tento krém dávat dovnitř dortu společně s banánem. Nakonec to asi udělám takhle: Z marcipánu udělám pouze vrch, vyříznu plát kolečka a položím ho na vrch dortu - zelená potahovka. Kolem dokola udělám z marcipánu - hnědé barvy - něco jako plot, snad to bude držet. A na plochu zelenou udělám postavičku ovečky Shaun, napíšu jména (mám dvojčátka), tři svíčky a hotovo Úsmev

zakysaná smetana, šlehačka, nebo tvaroh NEMŮŽOU přijít pod marcipán. Ten se ti rozteče a pustí barvy. Pod marcipán VŽDYCKY máslák nebo alespoň nutelu.Stačí opravdu jen tenká vrstva, aby byl dort vyhlazený a marcipán měl k čemu přilnout. Rozhodně by sis nepřála, aby první dort pro děti byl oblemcaný a pod ním se rozpíjely hnědozelené fleky od rozteklého marcipánu.... Mrkám

až budeš dortík dělat, udělej si na talířek dvě hrudky krému, jednu máslovou(nastavenou) a druhou z krému ze zakysanky. Na to dej kousek zbylého marcipánu a dej to na dvě hodinky do lednice. Uvidíš sama, co to udělá. Veľký úsmev

děkuju moc. jdu hledat máslový krém.

Nic nehledej, kup si pudink od Dr. Oetkera Olé - ten se nemusí vařit a je za 3 minuty vyšlehaný, nebo svařit obyč pudink s 1/4 l mléka,po vychladnutí přišlehej jedno změklé máslo, trochu cukru a máš máslák pod potahovku :)

Děkuju moc.

Back to Top