Téma diskuse

Laskonky

Dobrý den milé šikulky, neposkytla by mi prosím některá šikulka zaručený recept na laskonky? Nějak se mi stále nedaří a jsem z toho zoufalá Prekvapenie. Stále dělám někde chybu, buďto mi tečou, nebo jsou po upečení plytké, nekřupou, nedrží tvar. Hledala jsem na netu, ale věřím jenom tady šikulkám, vždy mi zde bylo dobře poraděno. Moc děkuji. BozkávamÁno

Ja robim tento, 6 bielkov, 330 g kr.cukor, 100g pr. cukor, 170g struh. kokos alebo 170g ml. orechy, ja davam orechy. Bielky s kr. cukrom šlahať vo vodnom kupeli nad parou do tuhej peny cca 15 min. Misku odstaviť, nechať mierne vychladnuť. Kokos alebo orechy zmiešať s pr. cukrom a do tuheho snehu lahko primiešať. Aj teraz som robila a v pohode. Ruru predhriať na 130,vložiť plech a piecť 15 min. potom znížiť teplotu na 80 a dosušiť pri pootvorených dvierkach cca 30 min. Nech sa darí.

Dík za radu, recept mám podobný ale jenom je suším a srejně jsou buďto nahnědlé ,nebo málo upečenéÁno

Já dělám tyto - 3 bílky šlehat nad parou se 16 dkg krupicového cukru do husta, až je sníh prohřátý, pak odstavit a vařečkou jen zamíchat 8 dkg moučk. cukru a 12 dkg mletých oříšků. Na pečící papír přes šablonu natřít laskonky, opatrně zvednout šablonu, předehřát troubu na 130°C a sušit na 100°C při pootevřených dvířkách (strčím mezi dvířka třeba vařečku) asi 1/2 hod.- zkusit jednu nadzvednout,pokud nejde, sušit dále. Když jsou hotové, jdou snadno odlepit od peč. papíru. Z 1 dávky je 20 slepených hotových laskonek.

Krém: 2 bílky, 10 dkg krupic.cukru a 1/2 bal. vanilk.cukru šlehat nad parou do husté pěny, vychladit, občas prošlehat. Vyšlehat 1/2 másla s troškou mouč. cukru do pěny a zašlehat na 3x bílky, přidat hrst oříšků. Je výborný, bílý a drží tvar. Nebo použít jakýkoliv jiný krém, např. karamelový, kávový a pod. Doufám, pokud vyzkoušíš, že se Ti podaří a budeš spokojená. zdenab.

Robím ten istý recept ako eva borovska, sú vynikajúce. 

Děkuji mnohokrát, vyzkouším, snad nejsem takové kopyto ,aby se mi nepovedlyÁnoBozkávam

Takže mám za sebou várku ze 6 bílků a fakt s tím nejsem spokojenáSmútok Nevím jak s tou šablonou. Těsto se mi vytahovalo za stěrkou ven a při vyndavání to vypadalo jako ježek. Po upečení některé kousky byly na jedné straně tenčí. Musela jsem péci na nižší teplotu, protože byly zase nažloutlé. Těsto je na chuť stejné jako moje, ale je dobré křupavé, je to tím pečením. Nepekla jsem to dřív při otevřené troubě. Když jsem to stříkala sáčkem, tak jsem to moc neřešila, bylo to jen pro děcka, ale kámoška je chce na velikonoce, tak bych ráda, aby vypadaly jako z cukrárny. Poraďte, jak s tou šablonou. Moc děkuji.BozkávamÁno

Taky jsem měla se šablonou problém. Chce to cvik, roztírat nějakou špachtlí a před každým použití šablonu umýt. Tím myslím po každým zvednutí. Recept mám po mamce - 20 dk bílků, 40 dk kr. cukru, ušlehat nad parou, přidat 8dk ml. cukru, 8dk ořechů. Sušit na 110 st. Je z toho 80 laskonek ta menší šablona, samozřejmě slepených. Ještě mě napadlo, že ti žloutnou -nepeče ti trouba na víc stupňů než nastavíš? 

Zkus namočit ubrousek do oleje a před roztíráním natřít vnitřní okraje laskonek, při zvednutí šablony to jde pak lépe a netvoří se ty špičky. Šablonu po použití nemýt, jen utřít papír. ubrouskem a znovu potřít olejem. Jde to dobře, mám vyzkoušeno. Roztírám cukrářskou kartou, jsou pěkně rovné a pečou se rovnoměrně. Laskonky mám v mé galerii na str.3, jestli chceš, mrkni na ně. Jednou se určitě podaří, taky mi to ze začátku nešlo, teď už se mi povedou vždycky.

Zdenab, mrkla jsem a máš je krásné, pěkně běloučké.Áno Já je mám trchu do růžova, ale jenom první várku, pak jsem ztlumila troubu a bylo to lepší.Stírala jsem to kartou, ale jsou prostě šejdrem a střapaté. Nevím zda je budu ještě péct, je s tím patlasčka.Bozkávam

Back to Top