Recept

Lanýžový krém z mascarpone

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
ZdrojTento recept je mou kombinací různých receptů na netu - prostě jsem zkoušela :-)
Čas prípravy15 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas15 minút

Ingredience

250gramůmascarpone (2 vaničky)
2kusysmetana ke šlehání 33%
220gramůtmavé čokolády min 70%
50gramůcukr moučka (nebo podle chuti)
1kusztužovač šlehačky

Inštrukce

Zahřejeme jednu smetanu, poté do ní vsypeme nastrouhanou čokoládu, vymícháme do hladka. Z druhé smetany vyšleháme spolu se ztužovačem šlehačku, zašleháme cukr s mascarpone a nakonec zašleháme čokoládovou směs! Chci ještě vyzkoušet zašlehat tam trochu kávy kvůli intenzitě chutí, tak potom poreferuji :-)
Recepty: 

Komentáře

tento krém běžně dělám, jen dávám 2 mascarpone, 250 g tmavé čoko (50%), 2 šlehačky, 2 lžíce medu, lžíci instantní kávy a lžičku skořice - nejlepší krém co znám

A jaký to má šmak s tou kávou??? A kolik jí dáváte, pokud se smím zeptat Úsmev

dávám 1 lžíci instnatní jacobs velvet - krém je hodně intenzivní, ale jak jsem napsala už předtím, nejlepší co znám

Chci se zeptat - musí se ta šlehačka s čokoládou chladit - jako u paříže určitou dobu v lednici? Dík.

nemusíš ji chladit přes noc jako paříž, stačí tak hodinka, je hustá jako poleva

Nějak nechápu souvislost mezi receptem a lanýžema?

lanýže jsou přece čokoládové bonbóny :)

Krémík jsem dělala,byl výborný,ale trochu se mi srazil.Co jsem dělala špatně?Přitom jsem pro jistotu,právě aby se šlehačka nepřešlehala,dělala napůl z živočišné a rostlinné.Z živočišné jsem dělala čokoládovou směs a rostlinnou jsem vyšlehala. Smútok

dělám ho jen z klasické šlehačky a bez problémů

Myslím,že ve šlehačce problém nebude,ale ve šlehání,nebo v teplotě čokoládové směsi.
Zkusím znovu a uvidím. BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamÚsmevÚsmevÚsmevÚsmev

ahoj holky, dnes jsem tento krém dělala poprvé a už jiný nechci, je opravdu moc výborný a krásně se s ním pracuje, jen jsem místo 1 vaničky mascarpone dala 2, krém je bohovský, mohu jen doporučit

Back to Top