Téma diskuse

Krémové růže

Zdravím všechny dortařky,cukrařinky,atd....obracím se na Vás s velkou prosbou o pomoc.Mám dělat krémové růže...na netu jsem si vyhledala různé odkazy,videa s postupem,jak na ně.Řekla jsem si:Tak to bude hračka,není to nic tak těžkého.... :-).Jenže problém nastal v okamžiku,když jsem si měla připravit krém.Nikde jsem totiž nenašla nějaký odkaz či recept,jaký krém je vhodný na ,,krémové růže"?Klasický krém jen z másla a moučkového cukru po chvíli teče a ,,růže" nevypadají,jako ,,růže"a je to prostě katastrofa :-(A také již není moc v oblibě.Pak mě napadlo udělat růže s Královské Glazury,sice růže z ní vypadaly nádherně,vše drželo svůj tvar,barvy též nádherné,ale po ochutnání dortu s růží s té Královské glazury mé chutové bunky spadly na bod mrazu Plačem ,ta chut mi vůbec nešla dohromady.A nebo ta chut nejde dohromady jen mě????Tak Vás mooooc prosím nemáte nějaký osvědčený recept za kterého děláte krémové růže Vy?

Fórum: 

krásně jdou dělat ze šlehačky, nejlépe z rostlinné, pěkně drží tvar, dobře se přemísťují na dort

skús tento zo stránky TOM

250 g Palmarinu, 15O g pr. cukru, 3 lyžice Salka /môže byť aj Piknik/, všetko to spolu riadne vymiešame a môžete tvoriť je tuhý a dobre drží tvar.

ptám se asi jako trubka Chichocem sa , ale Palmarin je tuk? Jako IVA nebo spíš k máslu? Slnko

palmarin je skôr k maslu k Iva je u nás skôr cera

děkuju, zkusím Bozkávam

děkuji moc za typ Milu,určitě vyzkouším,ale já potřebuji dělat i růže barevné????Šlehačka barvy snese??

můžeš v pohodě barvit gelovkami...párátkem přidej po troškách, hodně barví...můžeš i sypkými

šlehačka barvy snese v pohodě Úsmev ,ale mě by zajímal ten tuk-co to je za tuk?Už dlouho pátrám po nějakém krému co se neroztéká ,teď tady jeden receptík konečně je a my nevíme,co je to za tuk Hambím sa .Také by mě zajímalo Mrkám

http://www.aso-online.cz/ASO%20-%20Zdrav%C3%BD%20%C5%BEivot/Palmarin-kva...

je to ale tuk na pečení a vaření, vyžaduje tedy tepelnou úpravu...jen tak se do něj zakousnout nebude asi to pravé dortové Úsmev ...to bude ala americký dort

palmarín někdy mívají v bille Mrkám

Ahoj všichni, byla jsem zrovna v neděli na kurzu trezírování, kde jsme dělali i růže a dělali jsme je tedy z Královské glazury, prý je to nejlepší a pak z jednoho krému paní lektorky (vyučuje na odborné cukrářské škole) a ten recept nám slíbila poslat mailem, hned jsem jí teď o něj psala, takže až ho pošle, ráda ho sem dám!

Tak byste byla hodná:-)

Tak tohle mi paní lektorka poslala, my jsme dělali z toho krému s cukerným roztokem a ještě posílá jeden slovenský, který je prý také dobrý...dám je ještě někam do receptů..:

Tukový krém letní
cukr krupice- 296g
voda - 197g
vanilín - 5g
stolní margarín-526g (lze dát máslo)
Cukr s vodou svaříme na 102,5°C . Vyšleháme s vanilínem. Do vyšlehaného margarínu pomalu vléváme cukerný roztok za sníženého chodu stroje a vyšleháme.

Slovenský krém
ztužený pokrmový tuk--320g
máslo --320g
fondánová hmota --380g
Vše vyšleháme na hladkou hmotu.

Príma, tak já jí už psát nebudu. Kurz byl super Úsmev

já dělám z tohoto krému tzv švýcarský krém a je opravdu super. jak na růže tak je vynikající na obmazaní šlehačkových dortů a pak potažení fondánem tedy potahovkou. 2 bíly a 120g cukru krup. se nahřeje na max 60 stupnu při stálem mícháni metličkou já používám indukční robot kenwood a jakmile je teplota a cukr zcela rozpuštěn šlehat na maximum do schladnutí tak min na 35 stupnu a pak do tohoto bílkového krému přidat trochu vanilkové aromy tresti já používám od marks spencer vanilkový extrakt z pravých lusků ale lze i aroma a pak zašlehat změklé máslo při pokojové teplotě a řádně vyšlehat tento krém je přímo famozní sice trochu sladší, ale super já ho používám na růže z krému a hlavně na obmazaní dortů před potahem a jakmile se dá do lednice je to do 10 minut ztuhlé a může se hned potahovat a růže lze hned po nastříkání sundat z nástavce a dát stuhnout do lednice a pak v klidu na dorta nebo přímo a chut je výborná je takový lehký a nadýchaný než klasický máslový krém tak at se daří Honza

Honzíku a cože ty nám ty svoje dortíky neukážeš tady TortaTortaTorta
polepši se Úsmev ,budeme se jistě všechny těšit KvietokKvietok

nemám nějak čas tady dávat dorty jsou prozatím na fleru www.fler.cz/zirafa186/shop tak se prozatím na mne nezlobte :o) ÚsmevSlnko

Koukala jsem na tvé dortíky a smekám, jsou dokonalé Áno

Back to Top