Téma diskuse

korpusy v mražáku

Pěknou neděli, přicházím s další otázkou.Úsmev  Pokud někdo pečete korpusy do zásoby a zamrazujete je, jak dlouho tam vydrží? Abych měla jistotu, že jim nic není. Myslíte, že šest týdnů je OK?

Fórum: 

Určitě, většinou to nedělám, ale na poslední chvíly jsem udělání dortu odložila, tak jsem to řádně vychladlé zabylila do strečovky.Asi za dva měsíce jem ho použila a byl dobrý nic mu nebylo. V té strečce jsem to v lednici nechala i rozmrznout. Když byl v Jihlavě Cukrářský veletrh, tak z nějaké velké výrobny to tam na kameru říkala jdna cukrářka, že bez mrazáku se neobejde, že mrazí i dorty.Áno

Děkuju,ulevilo se mi.Pohoda

Janko prosím tě a jak se ten korpus mrazi v celku a az se rozmrazi,tak se překrojí? A co je to ta strečovka? Děkuji AjaVeľký úsmev

strečovka je potravinářská folie :-) můžeš zmrazit celý korpus a po rozmražení prokrájet.Můžeš ale zabalit klidně i do mikrotenového sáčku Úsmev

Už zde byla diskuze na toto téma a některá cukrářka psala ,že si ve volných dnech peče korpusy do foroty a mrazí je, takže to není nic neobvyklého. Děvčata, která hodně pečou ,nestíhají a tímto si ušetří čas. Někdo korpus nakrájí a pak si veme co potřebuje.Nemusíš se toho bát.Jak píše Nikki stečka je strečová folie, dobře na korpus přilne a není tam žádný vzduch, takže se nenamrazí kolem korpusu led.Áno

Děkuji vam moc za radu,zkusim zamrazit na par dníBozkávamMrkám

Back to Top