Recept

korpus z hladké mouky

Popis

chutná mi více než z pol.mouky, zdá se mi, že není tak suchý. a zdá se mi pevnější

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojani nevím,někde na netu
Čas prípravy5 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas5 minút

Ingredience

1vejce
40g cukru krupice
40g hl.mouky
1 lžíce oleje
možno i tročku kyp.prášku

Inštrukce

Správně by se měl dělat, tak že se z bílků ušlehá sníh, vešlehá se cukr , po jednom žloutky a olej, a opatrně se vmíchá mouka. Ale já to pro pohodlnost dělám tak, že vejce vyšlehám, přidám cukr, olej a mouku, někdy, přidám i od oka(asi lžičku nebo 1/2kypřícího prásku do mouky,toto množstvá je podele vajec půlka je asi na 8.)a naleji do vysypané a vymštěné formy,dám péct do vyhřáte dorty.teplota klasická. a zkouším špalí. Na formu o průměru 22 nebo 23cm. dávám 6 vajec a množství upravím(tedy 240,240,6)
Recepty: 

Komentáře

Mám to chápať tak že 6 vajec 240g múky 240g kr.cukor a 6 lyžíc olej?

ano, nějak mi tam ty ingredience nevyskočily asi jsem to blbě napsala.

To vypadá jako korpus, která mám na stránkách. Tady je podrobný popis: http://www.mamincinyrecepty.cz/korpusy/dortovy-korpus Kvietok

Leni,tak tyto stránky neznám.Ale jeslti je ten korpus někde od vás,tak se omlouvám prostě se mi s ním dělá nejlépe a nejvíce mi chutná a zdá se mi dost pevny, tak jsem si říkala, že ho sem dám,kdyby se nějaký mamince také zalíbil..

MOhu poprosit o nějaké přesné určení teploty...nějak si to nedovedu představit Smútok

tak já to v té mé peču nahřeju na 200 chvilku nechám a pak to stáhnu tak na 180, pokud se mi zdá, že vršek je hotový,ale vnitřek syrový, tak to dám jen na spodek, a kontroluji to špajlí,ale každá trouba je jiná, takže to chce opravdu odzkoušet. prostě zkouším, jak to půjde nejlépe.a trvá to 3/4hodky.

ivuše

já dávám na 1vejce 2dkg. cukru a 3 dkg. hladké mouky, žádný olej, korpus peču na 150 v el. troubě, při plnění ho prolévám rumem, kafem

Back to Top