Téma diskuse

kombinace korpusů na 3-patrový dort

Ahojky, po dlouhé době po mě moje rodina chce upéct dort. A to hned 3-patrový pro manžela k 50-tinám. Vím, že spodní korpus bude čokoládový /těžký korpus/ a čokoládová plňka. Ale nechci dělat všechny patra takhle syté. Prosím poraďte, jaké korpusy by byly k tomu vhodné. Myslela jsem, že druhé by bylo z mramorového kakaového s mascarpone a ovocem, třetí bílý mramor, čoko- mascarpone a asi již bez ničeho. Zdobení ganache, ovoce a pár čoko kytiček /nebo čoko bonbóny.. Nebude to přeplácané? Díky Radka

Fórum: 

Nějak nerozumím, co to je mramorový kakaový a mramorový bílý.

Já, když dělám třípatrák, tak většinou, jak píšeš, spodní patro čokoládový korpus, potřený višňovým Frutafillem (pokud pečeš málo, tak ho asi nemáš - ale jde tam i náplň z višňového kompotu zahuštěná želatinou nebo višňový džem), potom čokoládový krém (čokopuding, čokoláda (ne kakao), máslo. Druhé patro obvykle ořechový korpus, meruňkový džem a karamelový krém. A poslední patro světlý piškot, marmeláda podle použitého ovoce, odlehčený krém (šlehačka, mascarpone, ztužené želatinovým ztužvačem), do toho nějaké ovoce. Zdobení záleží na tvém vkusu. Nějak jsem se rozepsala, ale snad jsem pomohla.

Ahojky, super rada s těma višněma. To vyzkouším. Takže to nebude blbé, když to nakombinuji. Měla jsem strach, aby to nebylo moc přeplácané. Díky moc .
Back to Top