Téma diskuse

Jaký krém?

Prosím o radu když jsme dělala dort a pothla hmotou vzdy se mi 2,3 den začala hmota trochu bortit a krabatit ,měla jsem pod hmotou dort pomazaný krémem který byl z prášku dr eckter a v něm zašlehané máslo nebo crem bonjour .Co dávat pod hmotu jaký krém ,recept uvítám i na dobrý vanilkový krém 

Fórum: 

Ahoj. S potahovými hmotami také bojuju.Smútok  Ale krém pod potah používám klasický pudinkovo-máslový. Přijde mi nejlepší. Do horkého pudinku ještě zašlehávám žloutky. Na jeden pudink jeden žloutek. Nebo z celých vajec: 2 vejce, 150g cukru krupice + vanilkový cukr šlehám 20 min. nad parou. Zchládlé pak zašlehám do jednoho másla. Oba jsou výborné.Áno

A pokud chceš mít krém jemný, tak do másla s vařenými vejci ještě zašlehej vanilkový pudink. Jedno vejce, 10 dkg mouč. cukru šlehám nad párou, vychládlé zašlehám do 1 másla a do toho zašlehávám uvařený 1 van. pudink v čtvrt lit. mléka. Ten už nesladím. Samozřejmě vše stejná teplota. Do hotového krému se může přidat na ochucení rum nebo různé ochucovací pasty. Krém je hodně oblíbený, protože je jemnější jak jen máslo s pudinkem.

Back to Top