Téma diskuse

Hranatý dort

Ahoj holky, potřebuji udělat opět hranatý dort, ale bohužel mi vždycky rohy spadnou jakoby dolů a jsou zakulacené....je na to nějaký fígl?napadlo mě dát dokola třeba oplatek aby ty rohy byly opravdu ostré...není to nesmysl? Budu ráda za jakoukoliv radu.Děkuji

Fórum: 

Chce to pořádně vyhladit a dát puncovinu. Oplatky vyzkoušené nemám.

Když plníš jednotlivé pláty krémem, chce to dát vždy k okrajům vyšší vrstvu krému. To platí u všech dortů. Jenom tak 1 cm od okraje tak, aby okraje korpusu zůstaly v rovině a neklesaly dolů. Snad jsem se vyjádřila srozumitelně. V tom je ten celý fígl. Hrany pak začistit a obmazat tak jak jsi zvyklá. Ať se daří!Torta

Jiřinko, když mi jde opravdu o ostré rohy, obrátím korpus - spodek je nahoře.. Většinou to ale dělám jako Jolanka, to když nepotřebuji tolik ostré hrany.

Diky holky :-)

Zdravím,jelikož mě roztírání krému moc nebaví,dělám tak,že si nejdřív strunovým kráječem rozřežu korpus co nejpřesněji na stejné pláty.Pak udělám krémem kolem dokola silný mantinel a nechám zatuhnout v lednici. Potom doprostřed nanesu lžící krém a špachtlí zarovnám podle ztuhlých mantinelů. Taková moje vychytávkaÚsmev,třeba taky poslouží.Ať se daří!!Srdce

Back to Top