Téma diskuse

Chybová zpráva

User warning: The following module is missing from the file system: localized. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /data/web/drupal7/includes/bootstrap.inc).

Hmota na jedlou krajku

Zdravím všechny cukrářky a prosím o radu. Budu dělat poprvé jedlou krajku a zkušebně jsem ji udělala z želatiny a Montany, barvila jsem ji gelovkou a nechala na lince uschnout cca 4 hodiny. Povedla se krásně, ale... je nejedlá. Chci tedy koupit nějakou hmotu (i když se mi teda zdají strašně drahé), ale nerada bych pak zjistila, že krajka z nich chutná stejně jako ta želatinová. Hodně tady doporučujete Vola, ale teď se prodává i Madame Loulou, hodnocení jsem tady nenašla, no a taky Magic dekor... Potřebuji, aby to bylo jedlé, no a samozřejmě, aby se s tím dobře pracovalo.

Ještě mám dotaz, jak dlouho dopředu se můžou vyrobit květy z potahovky? I 14 dní? a jak je v tom případě skladovat?

A ještě další, chci dělat třípatrový dort, mám v plánu průměry korpusů 30-22-15 a třikrát plnit, a protože je to první třípatrový dort, k tomu svatební, chtěla jsem se zeptat, jakou míváte výšku korpusů (mně se zdá optimální 12 cm,ale fakt nevím..)

Moc otázek já vím, ale mám v hlavě hodně dalších:-) Přečetla jsem toho tady už hodně, ale ne na všechno našla odpověď, i když asi někde bude. Budu vděčná za každou radu a hezký den všem. 

Fórum: 

Hmotu na krajku používam magic decor, robí sa mi s ňou úžasne, že by nejako zvlášť chutila, to nie, ale aj tak väčšina ľudí necháva na tanieri poťahovú hmotu, teda aj krajku, tak ťa to nemusí trápiť. Cena nie je až taká vysoká, ako sa na prvý pohľad  zdá, krajky sú jemné, hmoty na jednu spotrebuješ veľmi málo. Čo sa týka výšky jednotlivých poschodí, záleží od celkového tvaru torty. Niektorá je krajšia, keď sú poschodia okolo 10 cm, mne to väčšinou vychádza okolo 11 cm, tiež plním tri krát, na trojposchodovú mám väčšinou tie priemery, ktoré si uviedla, ale robila som aj výšku poschodí 14, 16 alebo 18 cm, lebo si to štýl torty vyžadoval - len jedno poschodie bolo takéto, ostatné tých 10 - 11 cm, čo sa mne zdá najoptimálnejšie. Vyššie poschodia vyzerajú síce pekne, ale zle sa krájajú. Tak som asi veľmi neporadila. Skús si na veľký papier nakresliť pohľad na tortu zboku podľa skutočných rozmerov a budeš vidieť, či to bude OK alebo nie. Ale myslím, že pri tých priemeroch, ktoré si uviedla a výške 12 cm, bude torta pekná, elegantná. Kvety z poťahovky nerobím, ale z hmoty určenej na kvety a kľudne si ich priprav aj týždeň, dva popredu, daj ich do papierovej krabice a zatvor ju, nech na ne nepadá prach, do chladničky ich nedávaj, potrebujú sucho. Nech sa ti darí. Slnko

Díky moc za rady, Tu kresbu na papír určitě vyzkouším. Vždycky si něco "namaluji" v hlavě a ve skutečnosti to pak nevypadá dobře. Krajka kolem dortu bude cca 5,5 cm, tak bych nechtěla, aby ovládla celý korpus, proto řeším tu výšku. Peču spíš jen pro rodinu a ta, kromě dětí, dává přednost nepotahovaným dortům, ale teď budou dostávat krajkové dokud nespotřebuji hmotu Chichocem sa. Hezký den

Back to Top