Téma diskuse

Hladitka se lepí na potahovku

Ahoj holky! Moc prosim o radu!!! Uz x-krat jsem se snazila udelat ostre hrany na dortu...problem vsak je, ze mi fondan nebo marcipan hrozne lepi a prilepi se mi na hladitka a nejde to. Uz jsem zloukla hromadu videi na youtube a zbytecne :( pry vadi rozdílná teplota mezi pomazanym korpusem a potahem....alecuz jsem zkousrla i mit oba v pokojove teplote a marne :(

Moc často se mi to nestává, ale když ano ,tak si hladítko trochu popráším čistým kukuřičným škrobem a trochu sfouknu, aby tam toho nebylo moc. Na bílém povrchu není žádný zbytek vidět a když máš barevný, tak případné zbytky škrobu setřu zlehka papírovou utěrkou.  Nebo zkus hladítko namočit do mouč. cukru. To jak píšeš o zozdílné teplotě, tak nemá cenu chladit na moc nízko  pak se to rosí.Áno

Taky je důležité hladítko. Moje kamarádka si koupila jakési od vietnamců a děsně se jí lepilo. Pak jsem jí půjčila moje a bylo vše v pohodě.

Jo a potahovku máš jakou?

 

Mně se začne lepit hladítko na dortu až po nějaké době, kdy stojí na stole. Proto se snažím ztuhlý drt z lednice co nejrychleji potáhnout a nenechávat zbytečně na stole dlouho. Hladítka mám značková, ale pokud je dort po vyndání z lednice na stole příliš dlouho, hmota se prostě lepit začne, s tím se nic nenadělá.

mám stejný problém... používám Smartflex - ten ještě jde, ale největší problém mi dělá mléčný marcipán. Taky se mi potahovky v lednici hodně rosí, ať dám stupeň jaký chci. Spravila to až kartonová krabice na zadní stěnu. No ale doma na to koukali, co to je Veľký úsmev

Back to Top