Recept

Fanta řezy

Popis

Zhrnutie

Porce
Porcie
Zdrojnet
Čas prípravy1 hodina, 30 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas1 hodina, 30 minút

Ingredience

Inštrukce

Fanta řezy ( forma 30x30cm) těsto: 6 vajec 24dkg polohrubé mouky 24dkg cukru 3dkg kakaa krém: 2 tvarohy ve vaničce 2 šlehačky 1 zakysanou smetanu 2 želatinové ztužovače za studena 2 plechovky mandarinek 10dkg cukru želé: 800ml fanty 3 želatiny (používám cukrárenské želé, extra tužící) 3dkg cukru na ozdobu: 1 zakysané smetana 2 smetafixy 1 vanilkový cukr alginát marmeláda na potření korpusu (nejlíp pomerančová, ale může být i meruňková) Těsto: celá vejce a cukr vyšleháme do husté pěny. Mouku prosejeme s kakaem a zamícháme do vaječné hmoty. Nalijeme do formy s papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 175°C asi 15-20 minut. (dle zkušeností s vlastní troubou) Krém: mandarinky dáme okapat. Tvarohy, zakysanou smetanu a cukr smícháme. Vmícháme ušlěhané šlehačky, mandarinky a želatinový ztužovač dle návodu na obale. Vychladlý korpus potřeme marmeládou, a naneseme krém. Dáme do lednice a mezitím si připravcíme želé podle návodu (jen vodu nahradíme 800ml fanty.) Částečně zchladlou želatinu opatrně nalijeme na krém. Po ztuhnutí a nakrájení, zdobíme zakysnou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem a smetafixy. A dozdobíme alginátem. Ale může být čokoládou, mandarinkou, no prostě co kdo rád
Postup: 
Recepty: 
Back to Top