Téma diskuse

Dort potažený marcipánem 1:3

Dobrý den, na sobotu budu připravovat dort pro dceru 1 rok. Moc mi na něm záleží a přála bych si aby dopadl dobře. Budu ho potahovat marcipánem. Myslíte, že kompletní dort i s potažením můžu dokončit už ve čtvrtek? Neztvrdne mi moc marcipán v lednici, nevysuší se tam dort do soboty příp. nějaké jiné poškození? Marcipán jsem si koupila tento: http://www.hospodynkam.cz/Marcipan-1-3-500g
Jo a čím podsypáváte marcipán? Moučkový cukr smíchaný se škrobem? Příp. v jakém poměru?
Předem moc děkuji za odpověď

Eliso111 na hospodynkach kupuji též, marcipán mají dobrý,podsypávám lehce kukuřičným škrobem.Jelikož je korpus pod marcipán pomazaný krémem tak určitě neztvrdne , spíše naopak , mohlo by se ti stát, že poteče asi bych to komplet udělala až v pátek. Ale když pod potah dáš máslový krém tak by to nemělo nic dělatÁno Ať se ti daří

Já bych si udělala dort ve čtvrtek, připravila všechna ozdoby, nabarvila marcipán atd. abych měla v pátek co nejmíň práce, ale potahovala bych až druhý den po naplnění.Už se mi stalo, že narychlo potažený-nevychlazený mi začal pod marcošem téct. Mrzelo mě to velice, protože to byl dort pro vnučky k 1. naroz. a babka ho tak zpatlala, no co spěchala jsem......

Je samozřejmě lepší dodělat ho až v pátek, ale když není čas, klidně ho můžeš mít už ve čtvrtek. Dortu se nic nestane, pokud nemáš v lednici moc vlhko. U nás se dort dojídá klidně i 5-7dnů, tak se nemusíš bát, určitě se ti ani nezkazí, jen to vlhko v lednici dělává někdy problém.

Já marcipán nepodsypávám ničím, ale mám silikonový vál i váleček, tak se mi nelepí a pokud tak jen minimálně.

Co jsem vyčetla, je lepší podsypávat cukrem, nemá vliv na chuť a nevysouší materiál.

Ale tech 500 g  marcipánu, asi na ten potah nevystači???????? 

Back to Top