Téma diskuse

Dort politý čokoládou

Děvčátka, jdu vás poprosit o radu. Chci synovi udělat srdce polité čokoládou (už nás marcipán omrzel Veľký úsmev ) . Jak tu polevu udělat, aby byla dobrá a dobře se to pak krájelo? A hlavně kolik? Úsmev Dáváte čokošku+máslo, nebo tuk? Popř. jaký a kolik?

Udělej ganache v poměru 1:1 ( čokoláda - šlehačka)....a množství podle velikosti dortu.

Milu, jako jedna šlehačka 150ml: 1 čokoláda 100g?

Luci myslím, že by to mělo být 1:1. Tj. 100ml šlehačky a 100g čokolády...

šlehačka i čokoláda na váhu...100g šlehačky : 100g čokolády

Teď jsem zrovna dělala, recept tu někdo vkládal, mám ho už dlouho...moc dobrá, dobře se krájí...
Rozpustit v páře 150g čokolády na vaření (já dala polevu), pak přidat 100g másla, rozpustit, odstavit a vmíchat postupně 100ml smetany. Mrkám

Taky dělám se smetanou a jde to doopravdy dobře krájet, neláme se Úsmev

rozpustím na páře 10 dkg čokolády a vmíchám 1 zakysanou smetanu, neláme se Vyplazený jazyk

Zakysanou? já myslela, že 33% ? Prekvapenie

Back to Top