Recept

Domácí marcipán

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
ZdrojMám ho z Dortománie.
Čas prípravy10 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas10 minút

Ingredience

200dekagramySuš.mléko Laktino (Prosít)
200dekagramyMouč.cukr (Prosít)
1polévková lžícemandl.aroma
1polévková lžíceolej,
3polévkové lžícemedu

Inštrukce

Mléko,mouč.cukr prosít-přidat olej,med,mandl.aroma a doplňovat vodou(cca 40 ml.) do tuhosti modelíny.Je to dokonalý domácí marcipán.Chuťově vyvážený.

Komentáře

MM dělám ze stejných surovin, ale místo medu dávám pšeničný (kukuřičný) sirup. Hmota mi pak přijde vláčnější. Rozdíl je poznat po zatuhnutí. Když se přidá med tak se hmota drolí, kdežto se sirupem je opravdu vláčnější.

Ano, ano, take davam psenicny sirup a tedko potaji chodim do lednicky "uziraT" marcipan.. Úsmev jen aby mi zbyl na patek na potahovani dort Úsmev

Kde se prosím dá koupit ten pšeničný sirup? Nebo dá se použít třeba javorový?

Javorový je moc tmavý.Ten není vhodný a jinak se dají koupit ve zdravé výživě.

Děkuju, nakonec jsem sehnala kukuřičný sirup. Marcipán je super! A dá se tímto i potahovat? To bych musela přidat více vody, ne? Děkuji.

jistě ,dá se s tím dělat druhý den, já ho dám navlhčený od vody do igelitového sáčku na 10 vteřin do mikrovlnky ,když je málo tak po vteřinkách znovu, ale pozor at ho nespálíš.Je horký zevnitř,pak propracuju ,dám barvu nakapku vody nebo vodky zapracuju a je to ,at se ti daří

Chci se prosím zeptat, budu dělat poprvé marcipán, potravinářské barvivo se přidává hned nebo se dá s hmotou pracovat i na druhý den? Děkuji.

děvčata taky jsem se chtěla zeptat jestli se dá použit i další den a jestli moc rychle netvrdne, měla jsem kdysi recept ale patřilo tam bílko a nebyl tam med nebo sirup a za chvilku se s ním nedalo pracovat byl jako kamen, ja si dělám dom. fondán, ale myslím, že marcipán je chutnější, ale mám z toho už strach dik Úsmev

taky si dělám domácí mléčný m. a mám pocit že ještě lepší než olej je rozpuštěný 100% tuk rostl. vždycky jsem to složitě zpracovávala ručně a naposledy jsem to zkusila udělat jako Montánu v robotu a bylo to naprosto super takový domácí marcoš se mi ještě nikdy nepovedl.Dala jsem suš.mléko,cukr moučka ,aroma,100%tuk ,kukuřičný sirup a trošku vody

jejda já jsem asi tydyt co je to Montana? a to daš vše do robotu najednou a je hotovo? a jak je to prosím s tou trvanlivostí?

Je to marcipán v prášku.Do robotu přidáš vodu a stoprocentní tuk a necháš dělat.Trvanlivost to má napsané na sáčku.Je to velká časová i pracovní úspora.A vyjde kilo o trochu levněji,než doma dělaný.
http://cukrarske-pomucky.cz/hmoty-a-suroviny/potahovaci-a-modelovaci-hmoty/

Pokud víš,že použiješ jenom jednu barvu,tak si marcipán obarvi hned při výrobě,většinou celou dávku nepoužiju,tak barvím menší množství.Jinak druhý den je marcipán tvrdý,ale po nahřátí v MT,jde opět krásně zozpracovat.

Back to Top