Recept

Domácí chléb (i jako korpus na slaný dort)

Popis

Chléb, na nějž nemusíte mít domácí pekárnu, stačí trouba na 250°C (sun)

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy20 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas20 minút

Ingredience

750 g hladké mouky
kvasnice
0,5 l teplé vody
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
2 lžíce octa
3 lžíce oleje (klidně i olivového)
kmín

Inštrukce

Mouku nasypeme do mísy a uděláme v ní dva důlky – do jednoho dáme nadrobené kvasnice, sůl a cukr, do druhého kmín, olej a ocet. Zalijeme to teplou vodou a pořádně propracujeme, aby mělo těsto hustotu jak klasické kynuté těsto. Necháme kynout v míse, až je vykynuté, trochu promícháme a necháme ještě kynout. Až je těsto vykynuté, dáme na plech (nebo do dortové formy na slaný dort) potřeme vodou popř. posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 250 °C, a pak 35-45 min. na 150 °C. Někdy je potřeba chleba shora přikrýt, aby se zbytečně nepálil. Dobrou chuť!

Poznámky

Dobu přípravy jsem uvedla bez kynutí, ale to vy, zběhlé cukrářky, víte... ;-) Jinak chléb mívá tužší kůrku, ale bývá výborný i na to domácí mlsání a rodina mi vždycky ho sní půlku už za čerstva. (giggle)
Recepty: 

Komentáře

Prosim, kolik čeho je zapotřebí? Normalni chleb peču od oka, ale na slaný dort nevím tak bych radši prosila upřesnění. Děkuji(blush)

Back to Top