Téma diskuse

Cukroví- kdy začít ?

Zdravím,mám dělat cukroví na svatbu, odevzdávám 28.8, myslíte, že bych si mohla začít už péct korpusky? Budu dělat i dort a rolády, tak bych už jen promazávala a zdobila.Na vánoce začínám na Mikuláše, ale teď teda nevím SlnkoSlnko Díky za případné rady

Ak pod cukrovím myslíš drobné koláčiky napr, z lineckého cesta, orechové, mandlové, niektoré zlepované džemom, niektoré poliate polevou, tak toto je podľa mojich skúseností lepšie odležané,aspoň 10-14 dní. Ale myslím, že sa môžeš začať hneď. Potom ti zostane už len tá torta a rolády. Nech sa ti darí.
Tu je to odstate potvrdené:
• Perníčky a zázvorky (nejpozději 3 týdny před Vánoci)
• Cukroví s oříšky, sušenky a vanilkové rohlíčky (3 týdny)
• Linecké těsto (přibližně 14 dní)
• Cukroví z piškotového a křehkého těsta (zhruba 10 dní)

timi minulý rok som nemala akosi kedy robiť skôr vianočné tak som robila naozaj asi 4-5 dní pred vianocami a bolo výborné po prvý krát som robila aj viac druhov a tým, že nemali čas odležať dala som do krabíc a urobila tak ako mi poradila jedna cukrárka a div sa o dva dni boli krásne zmäknuté s čím som mala väčný problém a boli výborné.
takže dá sa aj naposlednú chvílu.

Právě že v zimě je jiný počasí, to bych se nebála, mně jde o to, že když bych to upekla na poslední chvilku, aby to cukroví nebylo tvrdý KvietokKvietok

Ano, myslela jsem linecké, trubičky ořechové, nějaké ořechové, mandlové, ale i marmeládou bych to promazávala až těsně před termínem, i polévání čokoládou bych nechala až na konec. Jenom ty korpusky bych upekla.

No jo, ale pak to dáš do chladu..ale co teď v létě?

Určitě můžeš začít už teď. Já před vánoci začínám už koncem listopadu Cukrový, které se neslepuje krémem dělám hotové hned a na ten zbytek si vždycky upeču polotovary a plním tak 5-7 dní předem. Nepečené dělám asi tak čtrnáct dní dopředu. Jediné na co bych si dala pozor je zdobení čokoládou, aby ti v tom teple nezešedla.
Jinak přeju ať se dílo podaří. Úsmev

ako uskladňuješ nachystané upečené napr. linecke, rožky a tak kým ich nenaplníš krémom alebo džemom plníš už pri upečení ??
ako ich uskladňuješ aby zmäklo a zároveň sa nepokazilo?

timi, ja som minulý rok nepiekla vôbec, lebo som lietala po nemocniciach Plačem , ale inak mne tiež zmäkú za pár dní, dávam ich do krabíc do chladnej špajze, ale v lete mám aj v tej špajzi teplejšie, tak sú najlepšie o tých 10-14 dní. Ona chcela vedieť, či sa nepokazia, keď ich upečie už teraz. Suché sa určite nepokazia, ja ich neplním ani džemom hneď, ale až pár dní pred konzumáciou.

to ich prikrývaš servítkom alebo dávaš do uzavretej papierovej krabice alebo len do krabice a necháš pootvorené?? u nás doma je dosť sucho takže preto som to riešila inak a už budem aj tento rok tak robiť.
suché sa jasné nepokazia tiež dopredu urobím naskladam na sebe a zabalím do folie. a potom ked potrebujem tak plním plnkou.
Úsmev

Díky,taky si myslím, že by se těm polotovarům nemělo nic stát, ale radši si nechám poradit od zkušenějších SlnkoSlnko

naskladám ich do krabice, prikryjem papierom na pečeniek, krabica je pootvorená, v špajzi ale v zime sucho nie je.

Back to Top