Téma diskuse

čokotrasfer

Holky,prosím vás,chtěla bych vyzkoušet čokotrasfer a použít ho na boky dortu. Máte některá nějakou vyzkoušenou čokoládu,která by při krájení nepraskala??? Prosím prosím....

200ml šlehačky (živ nebo rostl), 150 g čokolády (na vaření, hořké...). šlehačku uvést k varu, odstavit a přidat nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládu. Míchat dokud nezhoustne a nevychladne, ale musi zůstat tekutá. Tatao se krájet dá a je vynikající - ale na čokotransfer jsem ji teda nezkoušela:-(

A je tuhá nebo se na omak lepí?

Na omak lepí a hezky se krájí. Navíc když do ní dávám čokoozdoby, tak nemusím ničím lepit. Ale jak píše kolegyně níže, na čokotransfer to nebude:-(

myslím, že na tomhle ti čokotransfer držet nebude, já rozpustila čoko na vaření, potřela boky dortu nechala malinko zatuhnout, ale jen tak, abych na to proužek z folie mohla přilepit, uhladit, dát do lednice a pak zlehka sloupnout. Pokud čokoládu zředíš šlehačkou, tak nevytuhne a folie se na to jen přilepí a nepůjde pěkně sloupnout, aspoň mě to tak udělalo. JInak jako poleva je tato se šlehačkou vynikající.
http://dorty.artmama.cz/user/3085/images?page=9

mě se čoko na vaření nedaří krájet,vždycky mi praská... :-(((

no to mě taky:-(, ale jinak nevím, jaká poleva by se dala na transfer použít, když je lepivá, tak se nesloupne vzorek, to už mám vyzkoušené. Je potřeba dort krájet teplým nožem, i tak se poláme, ale na talířku už by to mohlo být snad jedno ne? Veľký úsmev

Back to Top