Téma diskuse

Čokotransfer - co dělám špatně?

Ahoj, mám prosbu. Poprvé zkouším čokotransfer. Dělám pouze boky dortu. Nastřihla jsem si pruhy folie, rozetřela na to čokoládu.Po chvíli tuhnutí jsem přiložila na dort obmazaný máslovým krémem. Katastrofa. Tak jsem na ten pruh folie dala další čokoládu a tím si vyrovnala celý obvod dortu. Na nové folie jsem dala znovu čokoládu, nechala ještě víc zatuhnout, ale stále stejný problém, vrchní polovina vypadá celkem dobře, ale u podnosu je to selé pokroucené a hrbaté. Dělám z bílé tabulkové čokolády, minimálně naředěné 100% tukem. Proč se mi to kroutí? Mám málo zatuhlou čokoládu? Zkoušela jsem vyhladit přes folii žehličkou na marcipán, ale jen jsem si rozmazala vzorek :(

nevím, jestli ti poradím....sama s tím šíleně zápasím, ale jen nápad.......málo zatuhlé...nemělas tam větší vrstvu čokolády?
prvně jsem taky dala druhou vrstvu, protože první se mi špatně přichytila ke krému....byl moooooc vychladlý a vytuhlý z chlaďáku, pak se mi vrstvy loupaly, no hrůza!
potřebovala bych na to nějaký kurz, kdyby bylo něco v okolí Plzně, dej echo Mrkám
dík Slnko
snad se ti ozvou zručnější děvčata, která to mají už vychytané Úsmev

Já ji už dělala dvakrát a vždy v pohodě,nechám trochu zatuhnout na folii tak aby neztékala potom přiložím k dortu,opatrně uhladím,protože čokoláda je tvárná jak není zcela ztuhlá a tam to nechám pořádně zatuhnout a opatrně sejmu,a vždy mi to vyšlo dobře,dort také nemám úúúplně hodně zachlazený. Úsmevhttp://dorty.artmama.cz/node/56079
http://dorty.artmama.cz/narozeninove/ovocny-narozeninovy-0

Ahoj, já právě naopak nenechávám čokoládu zatuhnout vůbec, myslím si, že musí zatuhnout právě až na dortu, jinak to nemůže fungovat...já si čoko rozehřeji, používám čočky od Malatků, vůbec je ničím neředím, naleji na nastříhanou folii a hned to připlesknu na dort a když čokoláda ztuhne, tak folii sloupnu a zůstane mi krásně hladký bok s motivem...nesmí se na to sahat, než to ztuhne, jinak se motiv rozmaže...některé mám tady :
http://dorty.artmama.cz/user/3496/images?page=7
nebo : http://dorty.artmama.cz/user/3496/images?page=12
ale také se ještě učím ÚsmevÚsmevMrkámBozkávam

nejlépe mi vyšel asi tenhle http://dorty.artmama.cz/node/40683

holky, tak to čučím, já to dát na dort teplé, steče mi to z folie dolů Smútok a na vychladlý krém , to zas tuhlo tak rychle, že jsem nestíhala dohlazovat....asi to chce jiné ruce Plačem

tak takhle přesně jsem to dělala a nepovedlo se Smútok

Rozehřej čokoládu, tu dej cca 2-3mm na trensfer folii, nech to chvilinku zavadnout a pak to přidělej na dort. Dort nesmí být z lednice ale při pokojivé teplotě. Folii na dortu jen dorovnej a poté dej do lednice..

přesně takhle si myslím, že to má být SlnkoTortaSlnko , jen jsem to ještě podruhé nezkoušela Chichocem sa
na čokoládu si to nedokážu představit, jak chladne, myslím, že by se m to nepřichytilo.....Milu, seš šikula, jestli to tak děláš, tvoje ručičky mít Slnko

Ano,já dělala už párkrát a povedlo se.Dort je potřeba mít zahlazený krémem (já mažu máslo+nutela a nechávám ztuhnout.)a boky pěkně rovné..Já dělala z čoklády na vaření a z polevy scaldis dark...z čokolády na vaření to jde ,ale ta poleva je lepší(o hodně dřív tuhne,práce je s ní rychlá).Čokoláda musí částečně zatuhnout,tak aby ti to při zvednutí folie téměř neteklo,ale nesmí být ztuhlé úplně ,aby se dalo na dortu uhladit. Kvietok

to bude asi ono, po půl hodině na folii ta čokoláda ještě pořád tekla. Asi příště nebudu dělat z bílé tabulkové čokolády, ale zkusím nějakou polevu. Přišlo mi, že když jsem dala tu folii s čokoládou na dort, stekla ta čokoláda pod folií dolu a nadělala varhánky

no pokud to byla klasická bílá čokoláda na jídlo tak tomu věřím Smútok chce to budto přímo na vaření nebo ty pecky Úsmev Přeji mnoho úspěchů at se podaří Úsmev

no tak tedy díky moc za rady, já se na svůj první čokotransfer chystám koncem měsíce, to jsem na to zvědavá, jak to dopadne Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem saÚsmevÚsmev

Když jsem dělala s čokotransferem a někde mi se trochu nakrabatil (rychlej zatuhlo, než jsem stihla uhladit), tak jsem pak vzala fén, trošku prohřála (ještě přes tu folii) a znovu uhladila. Šlo to krásně. Většinou, když dělám s čokotransferem, tak mám nablízku fén. Úsmev Dělám to teda na vychlazeném dortu a z čisté čokolády (na vaření, mléčné nebo polev), ale rozhodně nepřidávám tuk ani nic jiného.

Já myslím, že je to hlavně o tréninku. Poprvé jsem s tím taky zápasila. Já tedy dávám na vychladlý dort obmazaný krémem. Čokoládu na folii nechám chviličku zthunout, ale jen chvilku. Pak přiložím a rukama opatrně přihlazuju. Drží, nic se neloupe. Používám jen pecky Master Martini a bez tuku. A vím, že taky poleva Carla jde použít. Tabulkových čokolád bych se bála, nejsou to většinou kvalitní čokolády, je tam hodně tuku právě. Ale jestli to je ten problém, nevím.

Já jsem dělala s čokotransférem zatim 2x, poprvé se mi jaktakž povedl, podruhé jsem čokoládu asi přehřála, dlouho na folii tuhla, tak jsem to dala do lednice a při přenosu na dort zase praskala. Hlavní je mít kvalitní čokoládu bez tuku a opatrně rozehřívat, při polevání folie musí být opravdu jen vlažná.

http://dorty.artmama.cz/cokoladove/prvni-s-cokotransferem

http://dorty.artmama.cz/cokoladove/ovocny-s-cokotransferem

POUŽÍVÁM NA TO ČOKOLÁDU V PECKÁCH MM A JE TO BEZ PROBLÉMŮ Slnko

Tak jsem ho zkusila podruhé. Použila jsem bílou čokoládu, kterou mi v cukrárně odřízli z takovýho velkýho bloku. Dort jsem nechala odstát, aby nebyl z lednice moc zchlazený.Použila jsem folie, které mi zbyly po prvním transferu,bylo to už bez vzorečku. Nechala jsem si tu čokoládu trošku víc zatuhnout, aby nestékala. Výsledek byl děsný. Kraje folie ztuhly rychleji než prostředek, takže se lámaly a uprostřed ta čokoláda ještě tekla. Posléze v lednici mi to na několika místech prasklo, takže jsem čokoládu vyhodila a dort potáhla marcipánem.

Není někdo z okolí Chocně, kdo by ho uměl a ukázal mi, jak na to?

Holky já dělala trensfér už několikrát ...čokoládu dávám čistou nepřidávám tuk .... a dávám na folii nechám zatuhnout ale jen aby neteklo a pak přiložím k dortu a od spodu nahoru uhlazuji a mám vždy krásně hladké ....

Back to Top