Téma diskuse

čokoovocný patrový svatební

Holky mám prosbu, potřebovala bych radu. mám dělat svatební dort - patrový bez másla a potahové hmoty. Doufám, že se vloží obrázek. Nevěsta chce jen šlehačku s tvarohem. Ovoce. bez fondánu či marcipánu. Podle obrázku se mi zdá, že je dort potažený fondánem (dle bílé barvy) a potečený ganache?? Můžete mi prosím poradit, jak byste tento dort dělali?? Jsem v koncích. Mám koupený i patrový stojan, bojím se, aby se mi to nebortilo. A u toho stojanu zas nevím, jak to tam jako napáčit?? Přemýšla jsem, že bych to olemovala bílou čokoládou (jako kdybych dávala čokotransfer, ale bez vzoru) a potekla tmavou polevou. Budu ráda za jakoukoliv radu.

zdroj: https://www.fler.cz/zbozi?ucat=376014

Ahoj, k té čokoládě ti moc neporadím, i když myslím, že to olemování bílou čokoládou je dobrý nápad, ale zkusím ti poradit s tím stojanem. Já dávám druhé a třetí patro na podnosy, které si vyrobím z krabice. Vystřihnu kruh o velikosti korpusu, obalím potravinářskou fólií a dortík potáhnu (nebo omažu) i s kartonem. Potom do spodního patra zapíchnu cca 4 - 5 brček, zastřihnu podle výšky korpusu (už hotového, tj. potaženého nebo pomazaného), dám další dortík, zase už hotový, zase brčka, a poslední patro. Kartonový podnos dosedne na brčka a nezbortí se. Pro jistotu můžeš ještě celý dort propíchnout středem dřevěnou tyčkou o průměru cca 5 mm (prodávají v hobby marketech za pár korun), v tom případě je potřeba do těch kartonů vystřihnout uprostřed díru, abys to v pohodě propíchla. Jo a tu tyčku si ořežu klasickým ořezávátkem do špičky Úsmev jen pak pro jistotu upozorním zákazníky, že to obsahuje brčka, tyčku a karton. Tak ať se daří ÁnoMrkám

Mě ten obrázek připadá jako polystyren Chichocem sa Jako šablona na učení. Jestli chce nevěsta jen šlehačku a tvaroh, nekomplikovala bych to ničím jiným. Tvaroh tu šlehačku zpevní a drží dobře. Strany bych asi "uhladila" vroubkovaným nožem směrem nahoru, aby tam nebyly vlny. Pokapané je to normálně rozpuštěnou čokoládou, na tom naaranžované ovoce. Velmi snadné, nevidím v tom problém Slnko

Buď je to tak dokonale uhlazený krém nebo potažené fondánem. Patra bych pořádně vyztužila. Jednou jsem dvoupatrový tvarohový dort málo vyztužila a začalo se mi spodní patro bortit. Přece jen tvaroh + šlehačka nemá tu pevnost jak jiné krémy. To bych nepodceňovala. Jinak, jak píšou holky... polité čoko s přilepeným ovocem.

Moc vám děkuji za rady. Nakonec jsem ho vrzla na stojan. Protože tam chtěla nevěsta velkou vrstvu krému. A obalila jsem to bílou čokoládou. Měla jsem strach, že když nechám jen tvarohový krém, že oschne, okorá a možná i popraská. Ještě jednou mooc děkuji. SrdceSrdceSrdce

Back to Top