Téma diskuse

čokoládový transfer

Zdravím děvčátka, zase potřebuji poradit. Rozhodla jsem se pro změnu zkusit čokoládový transfer :-D Jakou čokoládu na to používáte a mícháte ji s tukem? Děkuji! ÚsmevObjímam

Lucie, já rozpouštím na páře hořkou 58% čokoládu, nic nepřidávám. Nechám schladnout na pokojovou teplotu a potom natřu tenkou vrstvu na transfer, po chvilce natřu ještě jednu vrstvu a rádlem nakrájím na požadované tvary. Dám do lednice a potom sejmu transfer a je hotovo, snad jsem pomohla. Nic to není, nemusíš se toho bát ale na zloušku si odstřihni proužek a vyzkoušej to, aby jsi věděla jak se to chová, ta čokoláda musí být akorát teplá, horká moc teče a rozpustí se dekor na transferu a když je moc studená tak se dekor neobtiskne. U každého transferu je návod.Áno

Já u toho návod nemám :-( A dá se to použít vícekrát? A musí být ta vysoce procentní čokoláda?

Použít se dá jen jednou. Vzor se "přenese" na čokoládu, tudíž se sní s čokoládou. čokoláda nemusí být s vysokým procentem. Používám Callebaut 54%, nebo bílou Callebaut.

Tuk se u čokotransferu do čokolády  přidávat nesmí.

Děkuji, povedlo se mi to. Ale byly zrovna největší horka a dort se měl vézt hodinu v autě, tak jsem to na dort nedala a použila jej na buchtu. :-D Ale aspoň pro příště vím, co a jak.

Back to Top