Téma diskuse

Čokoládová poleva

Ahojky, rada bych Vás požádala o radu. Chystám se dělat patrový dort, který bych chtěla polít čokoládou. Manžel nemá rád potahovky. Mám to potřít nějakým krémem a pak polít, nebo to nechat čisté, nevpije se to? Nevím jestli to píšu srozumitelně. Děkuji za radu. Vodérka

Pod čokoládovou polevou je dobré korpus pomazat pudinkovo-máslovým krémem,aby se čokoláda nevpila do korpusu.Stačí jen lehce zatřít póry.SlnkoSlnko

Ahoj Milu22, děkuji moc za radu Udělám to. Teď v pátek udělám malý zkušební. Ještě jedna otázka, mám polít každé patro zvlášť nebo až na sobě?

Omlouvám se. Až teťka jsem na skok na internetu. To jsem ještě nezkoušela polévat patrový na sobě, ale myslím, že to bude asi lepší. Kdybys polévala každý zvlášť a skládala na sebe, tak asi ta čokoláda pod tím dortem by se mohla přilepit na spodek toho korpusu, nebo podložky na které ten korpus je. Ale dej si radši pod korpusy podložky, takové ty pevnější kulaté. Jsou různé velikosti a koupíš je v každém papírníctví. Určitě to znáš. Pak když dort krájíš, tak nenakrojíš ten korpus pod ním. Podložku dej takový průměr, jak má korpus, aby Ti nečouhala ven. Větší podložku můžeš zastřihnout podle korpusu. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Ať se Ti dortík podaří. SlnkoKvietokSlnkoKvietok

Back to Top