Téma diskuse

čokoládová ganache pod potahovku

Ahoj holky, mám dělat  dort, vnitřek na přání Sacher dort, ale musí být kvůli tématu a zdobení potažený potahovkou. Tak jsem si vše naplánovala a teď trochu znejistila, zda když ho obmažu čokoládovou ganache, jestli na to můžu dát potahovku, nebo raději zvolit  máslový čoko krém? Na ganache jsem opakovaně fondánové zdobení dávala, ale nikdy neptahovala celý dort... máte někdo zkušenost? A taky si myslím, má být zabarvena jemně růžově, že jí musím udělat silnější, aby čoko krém neprosvítal. Díky za radu. 

Fórum: 

Ganache je pod potahovku to nejlepší, co můžete použít. Dává se 1:1 klasický poměr, někdo přidává ještě trošku másla, ale to je dobré přidat hlavně tam, kde chcete mít ganache vidět, nepraská potom. Pod potah to máslo není důležité.Když s ní obmažete dort, necháte zatuhnout a ještě pak jednou přejedete boky dlouhým nožem, docílíte krásně ostrých hran. V lednici ztuhne a pěkně se potahuje. Pod ganache můžete dát i krémy obsahující vodu, nepropustí je ven a potah to pak nepoškodí. Potahovka samozřejmě musí být neprůsvitná, zvlášť pastelové barvy, ale pokud je barva ganache jednotná, tak není problém s prosvítáním tmavé barvy.

Taky bych potřebovala poradit. Budu dělat dort s pařížskou šlehačkou a potah ganache. Jak dlouho dort vydrží? Paní si ho chce vyzvednout v pátek, je na neděli. Já ho musím udělat ve čtvrtek. Nevím jestli nepřidat do pařížké šlehačky třeba ztužovač nebo trochu másla.

Back to Top