Recept

černý marcipán

Popis

Zhrnutie

Porce
Servings
Čas prípravy5 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas5 minút

Ingredience

Inštrukce

Přeposílám dál nalezený recept z webu mimibazar.cz Ahojky mamči/pekařinky právě se mi povedl černo černý marcipán. Jsem tak nadšená sytostí a barvou,že se s Váma musím podělit. Žádné drahé gelovky,obyčejné sypké barvy kovandovi a trochu kakaa.Do trošky vlažné vody jsem nasypala zelenou,aby byla pořádně sytá,do toho stejné množství modré a stejné červené už v kalíšku byla opravdu čená a po obarvení kakaového marcipánu byl výsledek perfektní.

Komentáře

Nejsou ty sypké barvy od Kovandů slané. Slyšela jsem ,že ano.

Tak to nevím. Barvy od Kovandů neznám. Koho by tento recept více zajímal, bude muset zabrousit na stránky mimibazaru.
Ale myslím si, že všechny barvy by měly být chuťově neutrální. Aby neovlivňovaly daný pokrm nebo jakoukoli hmotu.

neutrální chutově jsou jen gelovky,sypké barvy mají nosič a to bud sůl nebo cukr a jak už tu bylo psáno tak ty se solí chutově ovlivní potahovku pokud se nechá ta sůl rozpustit,jde to udělat i tak jak jsem někde četla že ty slané barvičky se nenechaj rozpustit úplně,ale rychle se sleje barvička,takže se ta sůl nestihne do toho skoro vůbec rozpustit,ale musí se pracovat opravdu rychle

Děkuji za nové poznatky, tohle jsem netušila. A děkuji za rady. MOC. J.

nejvice me zaujala zminka o E-ckach v barve,tak se musim pousmat,ve ktere potravine ecka nejsou?? znate porad PEKLO NA TALIRI,doporucuji,tam se opravdu dovite veci,ze pak vam barvy na barveni prijdou uplne neskodne a je tam i ukazano o detske strave,opravdu zajimave.doporucuji.

je mi jasne, ze Ecka jsou všude, ale cely balicek barvy je na me moc... naše děti nejradši ojidaji ten marcipán, dort ani neji....

Taky používám barvy od Kovandů, namíchám z nich všechny barvy.Opravdu nemění nijak chuť(a to jiné, např.Breton opravdu dělají!), ale dost často si říkám, že svým dětem bych to tekhle neudělala, protože na pěkně barevný marcoš musím kolikrát nasypat celý sáček :-/
Jo a sehnat se dají v Tescu nebo globusu. jinde jsem je zatím neviděla...

já používám wiltonky gelovky a jsem maximálně spokojená i s černou, je opravdu černá, a nemusí se tam toho dávat tolik, tu ampulku už mám pěkně dlouho, breton se mi hnusí a i míchání více barev..a není to zase taková finanční pecka a víte že to otevřete, mrsknete do potahovky a je hotovo...odpadají alchymistické pokusy v míchání barev a odstínů Úsmev

ne Kovandovi barvy jsou OK,ty jsou na bázy cukru,jen mají málo barev,je jen základní - oranžová,červená,modrá,zelená,žlutá,takže jiné barvy si musíte namíchat z těchto

Sypké barvy od Kovandů jsou na bázi cukru, takže ty jsou v pohodě. Pokud si odmyslíme to strašné množství éček, které do té hmoty narveme. Úsmev
Ale jiné sypké potravinářské barvy jsou na bázi soli a ty se použít nedají. Dokážou hodně ovlivnit chuť marcipánu i fondánu. Ale složení je na každém sáčku, takže se to dá snadno rozpoznat.
Osobně mohu barvy Kovandovi dost doporučit, jsou i velice dobře barvící.

Nicméně, černého marcipánu lze velice dobře dosáhnout i s běžným živočišným uhlím. Stačí tabletku rozmačkat hodně najemno a smíchat s trošinkou vody a zapracovat do hmoty. Jedna tabletka nikomu neuškodí a krásně hmotu obarví. V případě většího množství hmoty se prostě rozmačká více tabletek.

zdravím, nechci nijak shazovat tenhle návod, tip na míchání barev je to skvělý, sama bych to nevymyslela, ale je to děsnej marast. na krásnou černou stačí živočišné uhlí rozpuštěné ve vodce. a mám odzkoušeno několik druhů, nejlépe se rozpustí (to kvůli šedým odstínům) CARBOSORB. vzhledem k doporučenému léčebnému dávkování je cca 12 tablet na obarvení cca 700g hmoty zcela neškodných. děti do tří let to nesmí z důvodu možnosti vdechnutí tablety, takže zcela bez obav. nejedovatou tekutou potravinářskou černou dělá Silverspoon (rostlinné uhlí), ale je to dobré tak na tónování šedých odstínů nebo ztmavení kakaové hmoty.

jo, teď jsem si všimla, že Bulíček radí to samé ;)

Back to Top