Recept

Bombičky (likérové špičky)

Popis

Tyto bombičky jsou lehoučké a u zákazníků velice oblíbené.

Zhrnutie

Porce
Servings
Zdrojvlastní rocept upravený podle cuk.norem
Čas prípravy4 hodiny
Čas vaření / pečení
Celkový čas4 hodiny

Ingredience

0,45 vody
38 dkg cukru
11 dkg kakaa
66 dkg ckp
66 dkg 100% tuku
50 dkg mixaru
25 dkg fondánu
20 dkg vody
8 gramů rum. výtažku
buflery nebo piškoty a ckp ředěná na potažení

Inštrukce

Těsto: 0,45 l vody 38 dkg cukru svařit přidat 11 dkg kakaa necháme vychladnout potom přidáme 66 dkg rozpuštěnou CKP nechat vychladnout nakonec vyšleháme 66 dkg 100 % tuku zašleháme vše do sebe a je hotovo Buflery potřít CKP ředěnou Náplň : Mixar nebo van.zmrzlina) 50 dkg Fondán 25 dkg není nutný Voda 20 dkg Rum. výtažek 8 gramů nebo místo vody rum ředěný vodou ale lepší je to s výtažkem Vyšleháme a naplníme bomby Polejeme CKP ředěnou

Poznámky

Přeji dobrou chuť :-) :-)
Recepty: 

Komentáře

...prosim CKP je co? (cokoladova poleva?)
Buflery tiez neviem co je , skusim , to je ta masa urobena z cukru, kakaa, CKP neviem este sa mi nestalo aby som takto nepochopila recept,mam zaujem o tie spicky........:-( SmútokSmútok

ano CKP = Cukrářská Kakaová Poleva neboli domácky čokoláda

a buflery jsou vlastně piškoty
zde je recept
Buflery

15 dkg bílků
9 dkg žloutků
6 dkg cukru krupice
11 dkg mouky hladké
1 dkg škrobu
2 dkg vody
z bílků a cukru ušleháte tuhý sních přiháte vodu necháte prošlehat na konec přidáte žloukky a ručně opatrně zamíchat ostatní. Nastříkat na papír a na 200°C péct.
Buflery nechte po upečení na papírech lépe jdou potom potírat CKP a stříkat těstem. Po nastříkání je dejte do ledničky ztuhnout a potom teprve plníme náplní

Přeji příjemné pečení, a dejte vědět jak chutnalo a jak se povedlo Mrkám

Ako riediš CKP? čo je Mixar? zmrzlinu normálnu z mrazáku ,alebo práškovú, výťažok rumu ? to je aroma? prosím používaj slovník smrteľníkov

děvčata moc se omlouvám ale pro mě jsou tyto slova normální,tak mě ani nenapadlo že je neznáte Smútok
CKP = cukrářskou kakaovou polevu nebo jinak čokoládu základní dávám do krému do bombiček
CKP ředěná = 60 dkg CKP + 1ks 100%tuku
Mixar je cukrářský prášek na připravu zmrzliny
Vaniklová zmrzlina prášková a také je to možno nahradit sušeným mlékem ale k němu je potřeba ještě dát 3 vanilkové cukry
Rum. výtažek = romové aroma

Pokud vám ještě nebude něco jasné tak dejte vědět ráda odpovím a ještě jednou se omlouvám ÚsmevÚsmev

takto sa mi ten recept už páči viac ,veľmi pekne ´dakujem a určite vyskúšam

Prosím pěkně jak dlouho vaříš vodu s cukrem.

Jen to nechám přejít varem, ten cukr se musí ve vodě rozpustit.

...dakujem,uz je to lepsie:-) Úsmev

Ahojky,(hug) ,prosimtě potřebuji poradit,15dkg bílků-(3-4.ks bílku?)a potom 9.dkg žloutku (2.žloutky)?Chápu,že jste všechny profíci-:-( Plačem cukrářky-možná by bylo dobré převest receptík -respektive suroviny na jeho přípravu-upravit tak,aby byly dostupné malospotřebitelům-tj.v běžné obch.síti.CKP asi těžko budem nakupovat v super,neb hypermarketu?A mám ještě dotaz,co říkáš na receptík na tuhle náplň?Chtěla bych ji zkusit,jinak špičky-likérky jsem dělala,:-) viz moje galerie -mám předpis na těsto z drcených piškotů,plnila jsem vaječnákem-ale trošičku tekl;-( ,Předpis na náplň: 9.DKG SUŠ.MLÉKA,1.VANILK.CUKR,2.LŽÍCE VODY,LŽÍCE RUMU A ASI 5.DKG FONDÁNU.Nevím,tento recept jsem dostala od děvčete,co se učí cukrářkou,nemám ho vyzkoušený,nevím.Díky Butalka.(flower)

ahoj ty bílky si zvaž je docela důležitá váha a né kusy, každé vejce totiž váží jinak. Ty žloutky vážit nemusíš to většinou vychází že co vytlučeš vejce na bílky atk ty žloutky použij a bude to akorát.
CKP se dá nahradit čokoládou na vařen, no vlastně CKP je taková čokoláda na vaření.
A ta náplň vypadá dobře, je to adekvátní náhrada.
MrkámMrkámMrkám

V našem kraji se dá sehnat CKP v některých zeleninách nebo prodejnách s váženými suchými plody.
Kupuje se na váhu a jsou to takové pecičky. Já osobně CKP kupuju v Makru. Tam jsem objevila CKP tmavá od fi. CARLA.

Back to Top