Recept

BOMBA MALAKOV

Popis

porce moučníku z piškotů a jemného máslového krému

Zhrnutie

Porce
Servings
ZdrojReceptury teplých pokrmů
Čas prípravy5 minút
Čas vaření / pečení
Celkový čas5 minút

Ingredience

Inštrukce

piškoty: vejce 9ks cukr krupice 280g mouka hrubá 450g cukr moučka na posypání máslový kakaový krém: mléko 500g cukr krupice 100g pudink.prášek 12g vejce 2ks žloutky 3ks kakao 100g máslo 600g cukr moučka 150g směs na zvlhčení piškotů: mléko 500g cukr krupice 175g curacao 200g ozdoba : smetana ke šlehání 600g cukr moučka 35g čokoláda 100g Postup: žloutky + 100gcukru - vyšlehat. Bílky + zbylý cukr - tuhý sníh. Směsi spojíme dohromady za pomalého přisypávání mouky . Pomocí sáčku s hladkou trubičkou nastříkáme na pečící papír tvar piškotu a posypeme moučkovým cukrem.pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.Ještě teplé piškoty sundáme z papíru. 2/3dávky mléka uvedeme de varu s 1/2 dávky cukru , zalejeme směsí pudink.prášku rozmíchaného s trochou studeného mléka a krátce povaříme. Celé vejce + žloutky pečlivě rozšleháme se zbylým cukrem, rozředíme zbylým mlékem. A za stálého promíchávání vlejeme do vařícího mléka s pudinkem a zahříváme na páře, až směs zhoustne (nesmí se vařit, aby se vejce nesrazila) Zhoustlý vaječný krém necháme za občasného promíchání vychladnout.Změklé máslo + moučkový cukr - vyšlehat + kakao a postupně přidáváme vaječnou hmotu. Vhodné tvořítko (bombu) vyložíme pergamenem (potravin.folií) pomocí sáčku celé vystříkáme krémem a necháme v chladu ztuhnout. Mléko + cukr - svařit - vychladit + curacao. Do této směsi namáčíme piškoty - klademe do bomby. Na piškotzy nastříkáme krém a pokračujeme do naplnění formy.(končíme vrstvou krému). Po ztuhnutí vykrájíme porce, zdobíme šlehačkou ušlehanou s moučk. cukrem a čokoládovými hoblinkami. Tento předpis je cca na 30 porcí (jedna porce 110g včetně ozdoby)
Recepty: 

Komentáře

Jo ještě k diskuzi o přidávání vajec a žloutků.
Do tohoto krému jsou vejce šlehané nad párou, cuž je státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí považováno jako dostačující opracování vajec.(i přidávání cukrového rozvaru je uznáno jako dostačující);-)

Back to Top