Fotopostup

Blesk McQueen

Můj první potahovaný dort

1. jsem si upekla dva čokoládové korpusy. Jeden na plech 35 x 33 cm. Druhý jsem upekla ve skleněné oválné misce nahoře 28 x 18,5 cm, dno 14,5 x 20 cm, výška 7 cm.

2. jsem přeřízla na půl placku z plechu - takže vznikly dva obdelníky 35 x 16,5 cm. Seřízla korpus z misky šikmo a prořízla

3. jsem to seskládala na sebe a ořezala do požadovaného tvaru (viz foto)

4. jsem to prolila jahodovým džusem (u jiného dortíku jsem použila banánového Kravík a výsledek byl lepší) a promazala mascarpone krémem (2 mascarpone, 2 smetany) na strany jsem dala podobně vysoké "čerstvé" jahody, aby dort nesesedal, ostatní po krému.

5. jsem zbylými drobečky a kousky korpusu zadělala škvíry okolo náplně - bála jsem se, aby krém neublížil potahovce (viz fota), hrnečkem naznačila kola

6. jsem ho natřela hmotou pod potahovku - líbil se mi tady ten návod jen z másla a 100% tuku (na celý dort stačilo 125g od každého) a dala přes noc chladit

7. jsem po ztuhnutí krému pod potahovku, jsem ještě dohladila povrch, potáhla bílou potahovkou místa, kde má očíčka a okna (bohužel jsem zapomněla na to zadní) a znovu tuhnout

8. jsem si udělala kola stejným hrnečkem jako jsem je naznačovala, vyřezala číslovky, světla, blesky a podobně

9. jsem ho potáhla, vyřezala okna, prořízla pusinku, přilepila "nálepky", dodala kola
a bylo to 5ti kilový dort Hambím sa

Snad se to někomu bude hodit a moc děkuji za všechny rady

Fotopostupy: 

Komentáře

Díky, perfektní postup.

Moc hezký dortík :)

Děkuju, postup není tedy zcela kompletní, co se fotek týká, ale snad i tak poslouží Mrkám

Tak holky, no,nádhera .Doufám,že se mi něco taky tak krásného někdy povede.

užasný díky

Back to Top