Téma diskuse

bílá čokoládová poleva

Peču svatební dort knihu. přáním je polité čokoládou.Ale protože budou ozdobou třešňové květy ta polevu chci bílou,na tmavé by to nevypadalo dobře. Nevíte o receptu na bílou čokoládu? nestihnu již nikde objednat bílé pecky. Mohla bych použít bílou čokoládu, sušené mléko, ztužený tuk? poraďte nějaký recept.

já myslím, že naopak...na tmavé čokoládě by ty květy krásně vynikly...a bílou čokoládu (nečokoládu) má málokdo rád

Vyzkoušej bílou čokoládu orion nebo milku. Na 200g čokolády se dává 1 a 1/2 - 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni. Přidat sirup a míchat dokud se hmota neodlepuje od stěn hrnce. Dát do potravinářské folie a nechat asi 1 hodinu vychladnout. Potom prohníst v rukách. Můžeš modelovat růžičky. NA POTAH si při vyvalování čokoládu i folii potřít olejem. Olej dodá lesk a lépe se s tím pracuje. Já si dala folii na spod i na horu a vyvalovala .Pak jsem vrchní folii stáhla a přenesla na dort s tou spodní folii. Tak aby folie byla na hoře jenom ji stáhneš a nic se ti nepotrhá. Nejlepší je dělat z pecek bílé nebo jogurtové. Z té orionky nebo milky si to vyzkoušej na malém množství a uvidíš.

ta kniha má být politá, ne potažená

já si dělám polevu z rozpuštěné čokolády smíchané se smetanou Áno drží skvele a při krájení se neláme Mrkám

Prosím o radu,poleva z bílé čokolády se smetanou-v jakém poměru,aby držela a nestekla celá dolů?

Back to Top